Denizli'de Futbolda Hezimet, Basketbolda Başarı

Denizli'de Futbolda Hezimet, Basketbolda Başarı

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayşe Sarıkaya, spor gündemine dair bir takım değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, Denizlispor’un süper ligden düşerek spor camiasını üzdüğünü, ancak Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in basketbol süper lige çıkması ile gurur duyduklarını söyledi.

Sarıkaya: “Denizli tarihi başarıya imza attı”

Denizlispor’un bir alt lige düşmesinden dolayı son derece üzüntülü olduklarını belirten Sarıkaya, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in şampiyon olarak ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olmasından dolayı da son derece gurur duyduklarını söyledi.

Denizlispor’un içinde bulundukları duruma son derece üzüldüklerini ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Sarıkaya, “Denizlispor, bu şehrin markasıdır. Hepimiz bu markanın en iyi yerlerde temsil edilmesini isterdik; ancak bazı talihsizliklerden ve hatalardan dolayı gururumuz, Denizlispor’umuz bu sezon süper lige veda etmiştir.

Bu taraflarılar olduğu kadar, bizleri ve inanıyorum ki yöneticilerimizi de üzmüştür. Şehrin önde gelen kanaat önderlerinin bu konu ile ilgili en yakın zamanda bir çalışma yapacağına canı gönülden inanıyoruz. Denizlispor’u tekrar hak ettiği yerde, yani süper ligde görmek istiyoruz. Elimizden gelen bütün çalışmanın yapılması için gönüllü olduğumuzu dile getiriyoruz” dedi.

“BASKETBOLDA TARİH YAZDILAR”

Denizlispor ile üzülürken Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket ile farklı bir gurur yaşadıklarını anlatan Sarıkaya, “Denizli tarihinde ilk kez basketbol süper liginde bir takım ile temsil edilecek. Merkezefendi Belediyemiz basketbol takımının süper lige çıkmasında çok büyük emekleri oldu. Kulüp yönetimimiz,

Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz Doğan, basketbolcular kadar ellerinden gelen bütün emeği sarf ettiler ve nihayetinde şampiyon olarak kupasını aldı, adını ING Süper Ligi’ne yazdırdı. Bu süreçten sonra önümüzdeki en kötü ihtimalli bir yıl boyunca basketbol alanında da Denizli’mizin isminin Türkiye’de duyulmasını, Avrupa’ya damga vurmuş takımlarımızın Denizli’ye gelerek onları izleyecek olmamızın sevincini, gururunu ve heyecanını yaşamaktayız.

Bir taraftan üzülürken bir taraftan seviniyoruz. Aynı zamanda amatör camiamız için de son derece sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Bilindiği gibi BAL ligi karşılaşmaları ertelendi. Amatör liglerin oynanmaması nedeniyle futbolu çok özledik. Bu özlemimizin en kısa zamanda son bulmasını temenni ediyoruz. Güzel günlerde buluşmak ümidi ile…” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.