Denizli'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Denizli'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Denizli'de TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

A+A-

Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, vilayet binası önünde tören düzenlendi. Törende, Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Vekili Süleyman Tosun, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Vekili Tosun, törende, 19 Eylül'ün Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gazilerle Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hain terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, diğer protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Gaziler Günü dolayısıyla protokol üyeleri, Polisevi'nde düzenlenen programda gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

(AA) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.