Denizli'de Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası Konferansı

Denizli'de Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası Konferansı

10 Ocak Pazar günü Akşamı Saat 19.00'da online olarak yapılacak Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası konulu konferansta Doğu Türkistan'a uygulanan Çin zulmü anlatılacak.

A+A-

Abdülehad Hafız'ın konuşmacı olarak katılacağı ve Ahmet Geniş'in modaretörlüğünü yapacağı konferansta Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin neler yaşadığı ve bizlerin onları desteklemek için neler yapabileceğimizden bahsedilecek.

Konferans ile alakalı yapılan açıklama şöyle:

MÜSLÜMANLAR DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ÇİN ZULMÜNE KARŞI BİRLEŞMELİ

“Çin, Uygur Türklerine karşı imha ve asimile politikası uyguluyor. İbadet etmeyi, oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklıyor. Doğu Türkistan’da katliam gerçekleştiriliyor. Ve bu bölgeyle de iletişim kurulamadığı için katliamlarda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinemiyor.

Çin zulmüne dünya sessiz kalıyor, Çin zulmünü ancak Türkiye durdurabilir. İslam coğrafyası, Türk dünyası bu vahşeti kınamalı, buna karşı dünya ülkeleri tedbir almalıdır. Bizim ecdadımız, Çin'e gözdağı ve korku saldığı dönemlerde Çin kavmi korkularından dolayı Çin Setti'ni inşa ettiğini hepimiz biliyoruz.

Açıklama yok.

Bizler tüm dünya Müslümanlarına bu zulümlere tepki göstermeye ve Allah yolunda birleşmeye çağırıyoruz!

”Bizler Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı zamandaki gibi, karınca misali zalime karşı mazlumdan yana taraf olmaya. Bir damla da olsa bu zulmü engellemeye, mücadele etmeye ve birleşmeye çağırıyoruz.” Cenab-ı Allah bizlere ayeti kerimede; “Bir zulüm ve saldırıya uğradıklarında, hep birlikte karşı koyarlar” buyuruyor.(Şura 39) Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman'a düşen yapılan zulümlere seyirci kalmamak ve karşı durmaktır. ”Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından Onu herkese duyurun!” sözünü kendimize düstur edindik.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Pazar günü Akşamı Saat 19.00'da Geçmişten günümüze Doğu Türkistan Davası konulu konferansa Vicdan sahibi tüm kardeşlerimizi bekliyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.