Denizli'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Denizli'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Denizli’de oluşabilecek afet ve acil durumlara karşı ekiplerin hazırlıklı olmasını sağlamak, amacıyla Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli’de oluşabilecek afet ve acil durumlara karşı ekiplerin hazırlıklı olmasını sağlamak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde Denizli’deki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde yetkili ve sorumlu olan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda UMKE, 112 Acil Sağlık Ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri, destek çözüm ortağı olan kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Eğitim alanında gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği; Denizli Pamukkale ilçesinde 6,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde 3 binada hasar ve yıkım meydana geldi ve 12 kişi göçük altında kaldı. Deprem sonrası bölgeye gelen ekipler enkaz altında kalan yaralıları tespit ettikten sonra kurtarma çalışmaları başladı. UMKE ekiplerinin özverili çalışmalarıyla göçük altından çıkarılan yaralılar ambulanslarla sahra çadıra taşınarak tedavileri yapıldı.

(İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.