Denizli'de Hakaret Davasında 23 Beraat Çıktı

Denizli'de Hakaret Davasında 23 Beraat Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ziyaret ettiği Denizli'de, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan 23 sanığın tamamı bu suçtan beraat etti.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ziyaret ettiğiDenizli'de, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan 23 sanığın tamamı bu suçtan beraat etti. Sadece sanıklardan birine 'görevli polis memuruna direnmek' ve 'yaralama' suçundan hapis cezası verildi, o da paraya çevrildi.

 

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mart 2014 tarihinde Denizli'yi ziyaretinde, kendisini protesto eden 23 kişi hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar Ender Gürboğa, Hakan Aydın, Oğuzhan Köseli, Zeynep Kepez, Uğurcan Eri, Burak Yılmaz, Kamil Doğan, Murat Sarıkuş, Kazım Erkil Kandemir, Muhammet Alkış, Koray Samet Akkuş, Emrah Deniz Arslan, Ayşe Turan, Başaran Aslan, Harun Maktay, Hasan Gökdemir, Rafiye Ezgi Kaya, Selçuk Çelik, Yılmaz Erdem, Uğur Kurnaz, Salih Gümüşer ve Burak Yılmaz; Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.Recep Tayyip Erdoğan ve polis memuru Hakan Vardar'ın şikayetçi olduğu davada, delil ve ifadeleri değerlendiren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı suçların yasal unsuru oluşmadığından ayrı ayrı beraatine karar verdi. Sadece sanıklardan Salih Gümüşer'e, polismemuru Hakan Vardar'a yönelik müessir fiil eylemi sabit görülerek 11 ay 20 gün, 'memura direnme' suçundan da 5 ay hapis cezası verildi. Her iki ceza da, para cezasına çevrildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.