Denizli'de Halter Rüzgarı Esti

Denizli'de Halter Rüzgarı Esti

Denizli'de Naim Süleymanoğlu'nun anısı için yapılan Halter Büyükler Türkiye Şampiyonası nefes kestin.

A+A-

Efsane halterci Naim Süleymanoğlu adı ile organize edilmiş olan Büyükler Türkiye Şampiyonası 24-27 Ocak tarihlerinde Denizli’de yapıldı.

Açılışa Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar ve pek çok konuk katıldı. Federasyon Yönetim Kurulu da tam kadro şampiyonada sporcuların yanında yer aldı. Erkekler ve bayanlarda 10 sıklette yapılan şampiyonada 57 hakem görev yaptı.

ŞAMPİYON ERKEKLERDE ASKİ, BAYANLARDA ANKARA BŞB

Hasan Güngör Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonada 528 sporcu yarıştı. Erkekler kategorisinde Ankara Aski Spor Kulübü 253 puan ile şampiyon oldu. Ankara Mamak Altunyurt Gençlik Spor Kulübü 188 puanla ikinci, Ankara Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 181 puanla üçüncü oldu. 

MEHMET AVCIL GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Denizli, şampiyonada 9 sporcuyla yarıştı. Denizli’nin yetiştirdiği Milli Halterci Mehmet Avcıl, Denizli Akademi Spor Kulübü adına 89 kg’da mücadele etti. Koparmada 130 kg, silkmede 170 kg kaldıran Avcıl, toplamda 300 kg ile şampiyonada ikinci oldu.  Türkiye’nin önemli kulüplerinin de olduğu 47 kulüp arasından şampiyonayı 10. sırada bitiren Denizli Akademi Spor Kulübü önemli bir başarı elde etti. 

NAİM SÜLEYMANOĞLU ANILDI

Şampiyona boyunca salonda afişlerden, konuşmalara her yerde tüm zamanların en iyi haltercisi kabul edilen Naim Süleymanoğlu’ndan kesitler vardı. Sporcular seremoniye “Kalbimizdesin” yazılı pankartla çıktı. Salona kurulan dev ekrandan yarışma boyunca Süleymanoğlu’nun hafızalara kazınan başarıları gösterildi. 

İBANOĞLU “DÜNYANIN SAYGISINI VE HAYRANLIĞINI KAZANMIŞ BİR SPORCUYDU”

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Naim Süleymanoğlu’nun sadece Türk Milletinin değil, bütün dünyanın saygısını ve hayranlığını kazanmış bir sporcu olduğunu, kendisini saygıyla andıklarını söyledi. Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, Naim Süleymanoğlu’nun dünyada eşi benzeri az rastlanan örnek bir sporcu olduğunu belirtti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.