Denizli'de Her Türlü Kaçakçılığa Emniyet Engeli

Denizli'de Her Türlü Kaçakçılığa Emniyet Engeli

Denizli Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Uyuşturucuya Yönelik uygulama yaptılar.

A+A-

Emniyet 27.01.2020-02.02.2020 tarihleri arasında yapılan çalışmaların bilançosunu açıkladı bunda göre;       

Kaçakçılık ve organize suçları;

Denizli’de hastalığı bulunan ve engelli vatandaşlara sunduğu imkanlardan hasta olmaksızın, haksız yere yararlanmak için Usulsüz Engelli Raporu alarak vergi indiriminden yararlanan, bu yöntemle emekli olarak devleti zarara uğratan, askerlikten muaf edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik yürütülen projeli çalışma neticesinde daha önce gerçekleştirilen 1.Aşama operasyonda (53) şüpheli şahıs yakalanmış, usulsüz engelli raporu alınması hususunda aracılık eden (2) şüpheli tutuklanmıştı.

Bu şahıslar aracılığı ile usulsüz engelli raporu aldıkları değerlendirilen Denizli, Sarayköy, Çardak, Çameli, Tavas, Çivril, Acıpayam, Honaz ilçeleri ile Antalya ilinde ikamet eden 36 şüpheli şahıs ve organizasyonların tespit edilerek yakalanması suç ve suçluların açığa çıkarılması amacıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Yakalanan şüpheli şahıslara usulsüz alınan Sağlık Kurulu Raporlarının tespit edilmesi amacıyla ilimizde sağlık kuruluna girdirilerek yeniden rapor alınması sağlanmış, Sağlık Kurumları ile gerekli yazışmalar ve çalışmalar yapılmıştır. Yakalanan şüpheli şahısların yeniden alınan Sağlık Kurulu raporlarından sonuçlanan raporlarda büyük çoğunluğunun %40 engellilik oranının (altında) olduğu ve engellilik durumlarının bulunmadığı tespit edilmiştir.

Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen toplam (36) şüpheli şahıs yakalanmış olup, haklarındaki adli işlemler devam etmektedir.

İçki Kaçakçılığı

Denizli’de her türlü alkollü içki kaçakçılığı suçunun önlenmesine yönelik Görevli ekipler tarafından tespit edilen şüpheli şahıs ve organizasyonlara karşı yürütülen çalışmalarda toplam 4 farklı olayda kaçak/sahte alkol imalatının önlenmesine yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonlar neticesinde yakalanan (5) şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır. Adli mercilere sevk edilen (2) şüpheli şahıs tutuklandı. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

-957 adet alkol üretiminde kullanılan (şişe, kapak vb.) malzeme,

-1.300 adet sahte bandrol,

-256 litre alkol (rakı,votka,şarap)

-50 litre etil alkol,

-131 şişe kaçak/sahte alkol bulunarak el konulmuştur. (Ek-1 (3 Sayfa olaylar ile ilgili fotoğraflar)

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak her türlü yasadışı tütün ve alkollü içki kaçakçılığı suçunun önlenmesi amacıyla Denizli il merkezinde 13 işyerine ve ilçelerde 90 işyerine operasyon yapılmıştır. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

                -48,6 kg açık kıyılmış tütün,

                -1.940 adet içi tütün ile doldurulmuş makaron,

                -100 litre kaçak/sahte alkol ele geçirilmiştir.

Operasyonlar neticesinde yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem, (4) şüpheli şahıs hakkında 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Kanunu kapsamında idari işlem yapılmış, 1 işyerinin de TAPDK belgesinin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Uyuşturucu Suçları

1-27.01.2020-02.02.2020 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; İlimiz genelinde (10) ayrı olayda Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan toplam (19) şahıs yakalanmış, Adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan (13)’ü tutuklandı.

Olaylarda;131,6 gram eroin maddesi,49 gram metamfetamin maddesi, 21 gram esrar maddesi, 124 adet sentetik ecza hap, 1 adet terazi,1 adet tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 5 adet mermi ele geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.