Denizli'de 'Hz. Peygamber ve Aile' Konulu Konferans

Denizli'de 'Hz. Peygamber ve Aile' Konulu Konferans

Denizli'ye bağlı Kale ilçesinde müftülükçe 2019 senesi Mevlid-i Nebi Haftası münasebeti ile "Hz. Peygamber ve Aile" konulu konferans yapıldı.

A+A-

DENİZLİ (AA) - 

PAÜ Kale Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda yapılan programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra İnceğiz Mahallesi Şarallar Camisi İmamı Ozan Ay, Kur'an-ı Kerim okudu.

Her Konuda İdeal Kişi

PAÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İdris Türk, sinevizyon gösteriminden sonra yaptığı konuşmada, "Peygamber Efendimiz her konuda ideal kişidir. Dinde aldığı bütün tedbirleri aile ekseninden almıştır. Mesela, zekatın en faziletlisi kardeşine verilendir. Anne babaya zekat düşmez, çünkü anne ve babamıza bakmak zorundayız. Aile toplumun çekirdeğidir. Çekirdekte hangi tohum varsa ağaçta o meyve çıkar. Aileler birleşir, toplumu oluşturur. Çocuklarımıza çok iyi model olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, PAÜ Kale Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tamer Baran, ilçe müftü vekili Osman Ulaşkaya, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.