Denizli’de Jandarmadan Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Denizli’de Jandarmadan Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Denizli Kayak Merkezi'nde görev alan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, bölgede yaşanabilecek olaylara yönelik tatbikat gerçekleştirdi.

A+A-

Konu ile alakalı Denizli jandarma ekiplerinden şu açıklama yapıldı:

"Denizli’nin Tavas ilçesi, Bozdağ Kayak Merkezinde 15 Şubat 2022 tarihinde Denizli il jandarma komutanlığının koordinesinde, jandarma özel asayiş komutanlığına (JÖAK) bağlı jandarma arama kurtarma timi (JAK), Denizli Akköy j.asyş.komd.bl.k.lığı, arama/kurtarma ve iz takip köpek unsurları, asayiş timleri ve 112 acil sağlık ekiplerinin katılımı ile;  yapılan tatbikatta çığ altında kalan vatandaş bulunarak çığ altından çıkarılmış, ayrıca telesiyejde mahsur kalan vatandaş başarı ile kurtarılmıştır.

Kayak sezonunun açıldığı günden itibaren kayak merkezinde görev alan jandarma asayiş ve arama kurtarma konusunda her türlü bilgi birikimi ve ekipmana sahip jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri ziyaretçilerin bir olumsuzluk yaşamaması için gerekli tedbirleri alarak görevlerini sürdürmektedir.

Denizli il jandarma komutanlığınca vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven içerisinde tatillerini geçirmelerine yönelik arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.