Denizli'de Jandarmadan Uygulamalı Trafik Eğitimi

Denizli'de Jandarmadan Uygulamalı Trafik Eğitimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi için vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

A+A-

Bu kapsamda; 02-06 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Denizli Tarım Fuarında, trafik eğitimlerinde kullanılmak üzere İl J.K.lığınca yaptırılan “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ile ziyaretçilere uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.

Fuarı görmek amacıyla gelen ziyaretçiler Jandarma’nın emniyet kemeri simülasyon aracına büyük ilgi göstermiştir. Çok düşük bir hızla meydana gelen kaza sırasında, takla atan bir araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takılı haldeyken içinde bulundukları durum araca binenlere yaşatılmıştır.

Araca binen ziyaretçilerin tamamı Jandarmaya verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkür ederken, yaşadıkları bu deneyimden sonra kesinlikle emniyet kemerlerini takacaklarını, emniyet kemerinin önemini çok iyi anladıklarını ifade etmişlerdir.

Ayrıca, Jandarma tarafından açılan stantta ziyaretçilere emniyet kemerinin önemi hakkında kısa bilgilendirmeler yapılarak bu hususta broşürler de dağıtılmıştır.

Yapılan bilgilendirmede emniyet kemeri kullanmanın; çarpma etkisinin vücutta tek bir noktada değil farklı noktalara dağılmasını sağladığı, çarpışma anında kişilerin koltuktan fırlamasını önlediği, baş, boyun ve omirilik gibi hassas organları koruduğu, buna bağlı olarak ölüm riskini %45, ağır yaralanma riskini ise %60 oranında azalttığı vurgulanmıştır.

Bununla birlikte, fuarda sergilenen traktörleri ziyarete gelen çiftçilere yönelik bastırılan “Güvenli Traktör Kullanımı” kitapçığı da ziyaretçilere dağıtılmış, traktörlerde 2001 yılından sonra takılması zorunlu olan ROPS Demiri (Güvenlik Çerçevesi)’nin ve römork arka kısımlarına takılan üçgen reflektörün önemi hakkında kısa bilgilendirmeler yapılmıştır.

Denizli İl J.K.lığınca, bünyesinde bulunan “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” ile yapılacak planlamaya göre okullara ve ilçelere/mahallelere gidilerek azami sayıda öğrenci ve vatandaşlarımıza eğitim verilmesinin hedeflendiği bildirilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.