Denizli'de Jandarmanın Sıkı Denetimi Devam Ediyor

Denizli'de Jandarmanın Sıkı Denetimi Devam Ediyor

Denizli il jandarma komutanlığı trafik timleri tarafından, okulların açıldığı  01 eylül 2021 tarihinden itibaren faaliyet gösteren okul servis şoförleri sıkı bir şekilde denetleniyor.

A+A-

İhaleye göre faaliyeti yürüten araç ve şoförleri okul servis hizmetleri yönetmeliği kapsamında il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan taşımacılara ait listeler üzerinden, jandarma trafik timleri tarafından titizlikle kontrol edilmekte,  tespit edilen eksiklikler nedeniyle tereddütsüz işlem yapılıyor.

Şoförlerin kurallara uymalarının denetlenmesinin yanı sıra, taşıdıkları yolcunun herkesin en kıymetlisi olduğu bilinciyle hareket etmeleri, kazaların meydana gelmesi nedenleri arasında ilk sırada yer alan hız kurallarına uymaları ve hareket etmeden önce tüm öğrencilerin ve kendisinin mutlaka emniyet kemerini takması gerektiği ayrıca anlatılıyor.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada: “Jandarma sorumluluk sahasında faaliyet gösteren her okul servis aracı ilk dönem sonuna kadar en az üç kez denetlenecek olup, yasalar yönünden eksiği bulunan taşıtlar trafikten men edilecek ve şoförlerin faaliyetleri tereddütsüz sonlandırılacaktır.

Denizli il J.K.lığı sorumluluk sahasında bu zamana kadar yapılan denetimlerde (54) okul servis araç şoförü hakkında ceza işlem uygulanarak, (7) okul servis aracı trafikten men edilmiştir.” Denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.