Denizli'de Kaçakçılar Yakayı Ele Verdi

Denizli'de Kaçakçılar Yakayı Ele Verdi

Denizli'de 15 ile 21 Kasım tarihleri arasındaki haftada Kaçakçılık ve Organize Suç operasyonlarında 1 kişi, tarihi eserlerle birlikte yakalandı.

A+A-

Denizli genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığının önlenmesi, tarihi eser kaçakçılığı yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen ve kültür varlıklarımızı yasadışı satışa sunmak isteyen şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, (1) şüpheli şahıs yakalanmış, şüphelinin kullandığı araçta yapılan aramada,  aracın arka koltuk ve bagaj kısmındaki bölmeye gizlenmiş vaziyette Tunç Çağı, Bizans Dönemi ve Roma dönemine ait oldukları tespit edilen (13) adet sikke, 59 adet tarihi eser obje, 2 adet büyüteç ve 1 adet hassas terazi  ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan şüpheli hakkında “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu” kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde “Tütün ve Tütün Mamülleri” ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” kapsamında “Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı” suçundan adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Yapılan operasyon ve aramalarda;

-3.920 adet dolma sigara

-27 adet cep telefonu aksesuarı

-47 Kg Nargile tütünü ele geçirilmiştir.

Kaçakçılık konuları ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet fişek ele geçirilmiştir. Yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında “6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında” kanun kapsamında adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;

- “Resmi Belgede Sahtecilik ” suçundan 4000 TL para cezası ve 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.