Denizli’de Kaçakçılara Geçit Verilmiyor

Denizli’de Kaçakçılara Geçit Verilmiyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de her türlü kaçakçılık faaliyetinin önlenmesi ve kaçakçılık suçlarını işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyonlar yapıldı.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar doğrultusunda ilimizde akaryakıt Kaçakçılığı, Tarihi Eser Kaçakçılığı ve kaçak eşya satışının önlenmesi amacıyla son bir hafta içerisinde ekiplerce operasyonel çalışmalar başlatıldı.

22 ton 250 litre kaçak madeni atık yağ

İlimizde Akaryakıt Kaçakçılığı’nın önlenmesi amacıyla ekiplerce yürütülen çalışmalar esnasında ilimiz üzerinden seyir halinde diğer illere gitmek üzere bulunan ve arka kısmında boş olduğunu gösteren tabela takılı olmasına rağmen yapılan kontrollerde içerisinde yük olduğu görülen bir tanker tespit edildi.Görevli ekiplerce yapılan aramalarda yüklü tankerin madeni atık yağ ile yüklü olduğu, bu yüke ait belgeler üzerinde yapılan incelemelerde evraklar üzerinde oynamalar yapıldığı, olması gerekenden fazla rakamlarla evrakların düzenlendiği ve yasadışı yollarla taşıma yapıldığı tespit edildi.Yüklü tanker üzerinde yapılan aramalarda toplam 22 ton 250 litre kaçak madeni atık yağ bulunarak el konuldu.

Devam eden çalışmalarda ekiplerin yapmış olduğu tespitler neticesinde ilimizde insan sağlığını olumsuz etkileyen ve kullanımında ciddi sonuçlar doğuran Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmemiş her türlü ürün ve ilaç satışının önlenmesi amacıyla şüpheli şahıslar tespit edildi. Takibe alınan şahısların kullandıkları araçlarda yapılan aramalarda toplam 1.700 adet kaçak ilaç bulunarak el konuldu.

El Yazması Kitap

Yine ilimizde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi amacıyla yurt içinde ve yurt dışında haksız kazanç elde etmek isteyen ve kültür varlıklarımızı yasadışı satışa sunmak isteyen şüpheli şahıslar ekiplerce takibe alındı. Görevli ekiplerce takibe alınan ve tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahıslar ve kullandıkları araç gerekli tertibat alındıktan sonra durduruldu. Yapılan kontrollerde durdurma esnasında şahısların gizlemek amacıyla üzerlerine aldıkları naylon poşet ve peçeteye sarılı tarihi eser olabileceği değerlendirilen üzerinde değişik altın yaldızlı motiflerin olduğu el yazması 2 adet kitap bulundu.

 Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü profesörü tarafından her iki kitap üzerinde yapılan ön incelemede el yazması ciltlemesi deri sayfaları erguvan renkli papirüs yapraklardan oluşan ve 6.yy dönemine ait 1500 yıllık saray tarafından kullanılan orijinal ve tarihi eser kitapların, İsa’nın monogamının bulunduğu, 8 kollu haç ve 8 kollu yaldız tasvirlerinin görüldüğü, eserlerin İsa'dan koruma dilenmesi için hazırlanmış, genellikle hastalık, kemgözler ve çeşitli hastalıklardan korunma sağladığına inanıldığı ve AMULED olarak adlandırılan Mısır menşeili eserler oldukları yönünde rapor düzenlendi. Ele geçirilen kültür varlıklarının Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu kapsamında olduğu bildirildi.

Operasyonlar neticesinde yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet ve Tarihi Eser Kaçakçılığı suçlarından adli işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.