Denizli'de Kaçakçılarla Mücadele Devam Ediyor

Denizli'de Kaçakçılarla Mücadele Devam Ediyor

Denizli'de Kaçakçılık ve Organize Suçlara karşı mücadele kapsamında operasyonlar gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile 26.07.2021 - 01.08.2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; Denizli genelinde “Alkollü İçki Kaçakçılığı”, “Emtia Kaçakçılığı” ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 3 farklı operasyonlarda; 5 şüpheli şahıs yakalandı.

İş yerlerinde ve araçta yapılan aramalarda, satışa hazır vaziyette bandrolsüz 1.733 şişe kaçak/sahte alkol ile toplam 1.475 adet kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirildi.

Yakalanan 5 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli makamlarca işlem yapıldı.

Yine Denizli genelinde “Akaryakıt Kaçakçılığının” önlenmesi amacıyla düzenlenen operasyonda, durumundan şüphelenilerek durdurulan kamyonette bulunan 2 şüpheli şahıs yakalandı.

Yapılan aramada, aracın arka kısmında 3 adet 1.000 litre kapasiteli ve 1 adet 200 litre kapasiteli plastik tank içerisinde marker cihazı ile ölçümünde geçersiz sınıfına giren toplam 3.200 litre karışımlı olduğu tespit edilen kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kanun kapsamında adli makamlarca işlem yapıldı.

Aranan Şahıslar Yakalandı

Denizli genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında Yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalandı. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

“Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan 3 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalandı. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.