Denizli’de Kadın Girişimciler İçin Güç Birliği

Denizli’de Kadın Girişimciler İçin Güç Birliği

KAGİDER, Denizli’de Bozkurt ve Merkezefendi Belediyeleri ile kadın girişimcilerin desteklenmesi için güç birliği yaptı.

A+A-

‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen iş birliğiyle, kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için Denizli’de bu iki ilçede faaliyet gösteren kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Denizli Bozkurt ve Merkezefendi Belediyeleri, kadın girişimcilerin ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformu ile desteklenmesi için iş birliğine imza attı.

Kadın girişimcilerin yeni pazarlara ve bilgiye erişimini, yanı sıra özel sektör ve kamunun satın almalarını kadın girişimcilerden yapmasını desteklemek üzere kurulan ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen iş birliğiyle, kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için bu iki ilçede faaliyet gösteren kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor.

KAGİDER ve iki belediyenin işbirliği, dün Denizli’de düzenlenen ve kadın girişimcilerin de katıldığı törenle kamuoyuna duyuruldu.

Törene GESİFED Başkanı Sayın Oktay Mersin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Sayın Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Melek Sözkesen, Bozkurt Belediye Başkanı Sayın Birsen Çelik ve Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Şeniz Doğan katıldılar.

Emine Erdem: ‘Kadın girişimcileri Ticaretin Kadınları portalına üye olmaya davet ediyorum’

Törende konuşan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, şunları ifade etti:

“Denizli’nin Bozkurt ve Merkezefendi ilçelerinin Belediyeleri ile imzaladığımız işbirliği protokolleri ile Denizli’deki kadın girişimcilere yeni fırsatların kapılarının açılacağına inanıyorum. Her iki belediyeye kadın girişimcileri güçlendirmek adına attıkları bu adım için teşekkür ederiz. Sevgili kadın girişimcileri, Ticaretin Kadınları portalına kayıt olmaya davet ediyorum… Kadın girişimcilere yatırım yapmak, onları cesaretlendirmek, onların sorunlarını çözmek, rol modelleri arttırmak ve rekabet yeteneklerini geliştirmek Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve refah artışına güçlü bir ivme katacaktır. Her zaman dediğimiz gibi sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme ancak ve ancak kadınların güçlendirmekle, ekonomiye eşit ve aktif katılımları ile mümkündür.”

Birsen Çelik: ’91 yerel seçimde 150 bin erkek, 350 kadın belediye başkanı seçilmiş’

Bozkurt İlçe Belediye Başkanı Birsen Çelik, konuşmasında şunları söyledi:

“Maalesef ki cinsiyet eşitsizliğinin olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Ben ilçemde kadına ve çocuğa pozitif ayrımcılık yapıyorum. Kadınlar hayatın pek çok alanında varlık gösteriyor ama kadınları temsil makamlarında, karar verici konumunda görmediğimiz sürece bir iyileşme beklemek anlamlı değil. Bugün keşke ‘kadın hakkı’ değil, ‘insan hakkı’ndan bahsedebilecek bir eşitlik ortamı olsa ülkemizde. Siyasette ise kadın yok hükmünde. Bugüne dek düzenlenen 91 yerel seçimde 150 bin erkek belediye başkanı seçilmiş, seçilmiş kadın belediye başkanı sayısı ise sadece 350. Bizler Türkiye’de yüzde ellisini oluşturduğumuz toplumda temsil makamlarında olmak istiyorsak, güçlü kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor.”

Şeniz Doğan: ‘Muasır medeniyetler seviyesine eşitsizliği aşarak ulaşacağız’

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Merkezefendi Belediyesi olarak girişimci kadınları sonuna kadar destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Pandemide maalesef ilk işten çıkarmalar kadınlara yönelik oldu. Bu süreçte kadın istihdamını desteklemek için çalışmalar sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Kadınların el emeği ürünlerinin satışının desteklenmesi, kadın istihdamının artması ve kreşlerin yaygınlaşması için çalışıyoruz. Kadınların geleceği yine kadınların elinde. Bizler hayatın her alanında mücadeleyi sürdürmeliyiz. Kadın olmadan emeğin, aydınlanmanın, eğitimin olmadığını görüyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine cinsiyet eşitsizliğini aşarak, her bireyin toplumsal hayata ve ekonomiye eşit katılımı ile ulaşacağız”

224 dernek 1200’den fazla kadın girişimci

KAGİDER’in koordinatörlüğünü yaptığı, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUIKAD) paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesi kapsamında hayata geçirilmiş olan ‘Ticaretin Kadınları’ portalı ve mobil uygulamasına, Türkiye genelinde toplam 224 kadın girişimci derneği ve 1200’den fazla kadın girişimci kayıtlı bulunuyor.

Kadın girişimciler için girişimci destekleri hakkında bilgiler, etkinlikler, rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerinin linkleri gibi tüm gerekli bilginin bulunduğu Ticaretin Kadınları portalı ve mobil uygulamasında şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerin ürün ve hizmetlerine hızlıca ulaşmak mümkün. Uygulamaya kayıtlar ise hâlen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.