Denizli’de Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor

Denizli’de Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılmış olan ücretsiz kurslarda eğitim görerek el emeği göz nuru eserler üretmiş olan kadınlar hem sosyalleşiyor hem de aile bütçelerini destekliyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) şehrin yedi ayrı bölgesindeki tesislerde ücretsiz kurslar vermeyi sürdürüyor.

Bu çerçevede DENMEK’te yapılan ücretsiz kurslara katılımda bulunan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satıp aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

Bir süre önce 2019-2020 dönemi başlayan DENMEK'te ebru, kaligrofi, dikiş,halı kilim, tel kırma, dantel, saçaklama, örgü, seramik, tığ örgü çanta, dekoratif ahşap süsleme, tezhip, kağıt rölyef, takı tasarımı, kat'ı, hüsn'i hat, geleneksel Türk el nakışı, çini ve cam boncuk gibi 32 farklı branşta ücretsiz kurs verilmeye devam ediyor. Yoğun talep gören kurslara katılan kadınlar söz konusu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirtirken, kurslar sayesinde hem sosyal hayatlarına yeni bir renk geldiğini hem de ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade ediyor.

Terapi gibi

Kursların terapi gibi geldiğini kaydeden kadınlar Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evleri, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi ile Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi olmak üzere toplam 7 farklı noktada uzman eğitimciler eşliğinde el emeği göz nuru eserler üretiyor.

Hem üretiyor hem de ev ekonomisine katkı koyuyorlar

Emel Akın: İki senedir bu kursa katılıyorum. Kursumuz çok güzel, eğlenceli ve zevkle yapıyorum.  Ev hanımıyım, hobi olarak buraya geliyorum. İsteyen arkadaşlarım olursa ürünlerimi yapıyorum.  Hobi olarak başladım şu anda kazançta sağlıyorum.

Hilal Tanrıöven: İki yıldır kursa katılıyorum. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı böyle imkânlar var. Ev hanımlarına tavsiye ediyorum. Ürettiğimiz ürünleri hem evimize yaptık hem de satış imkânımız oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’ne de ürün veriyoruz, yaptığımız işleri orada da satılıyor. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Zehra Güngör: Emekli oldum. Evde boş zamanlarımı değerlendirmek üzere Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu birçok kurstan yararlanıyorum ve memnunum.  Burada çok güzel vakit geçiyor. Sosyalleşiyoruz, çevremiz genişliyor. Kimi arkadaşlarımız geliştirip satış yaparak gelir elde ediyor. Bizlere böyle imkanlar sağladığı için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Lale Çelik: 28 senelik öğretmenlik hayatım sonrasında emekliye ayrıldım ama boş durmak istemiyorum, öğrenmek çok güzel. Yeteneklerinizi keşfetmek, vaktinizi güzel geçirmek, yeni öğrendiğiniz şeyleri başkalarıyla paylaşmak ve sosyalleşmek açısından Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu kurslarını çok faydalı buluyorum. 

Zülfiye Muharremova: Azeri uyrukluyum. Bu kurslara katılmak çok güzel, yeni arkadaş çevresi ediniyorum. El becerileri öğreniyorum. Hocamızı da çok sevdim, arkadaşlarım sıcak kanlı. Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi bildiririm. Çok memnunuz.

Hale Nur Altsoy: Boş vakitlerimi böyle kurslarla değerlendiriyorum. Burası benim için bir yuva, arkadaşlarla hoş vakitler geçiriyoruz. Hem terapi, hem sağlık ve ruh sağlığı açısından çok mutlu olduğum bir yer. Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.

Parlay Özer: Geçen yıldan beri bu kursa devam ediyorum. Burada çok mutluyum. Burada huzuru buldum diyebilirim. Arkadaşlarımız çok iyi, öğretmenimiz çok iyi, çok yardımcı oluyorlar. Böyle imkanlar sağladıkları için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Zehra Çakaz Uzkuç: Hobi olarak kursa geliyorum ve çok keyif alıyorum. Herkese tavsiye ederim. Meslek olarak da yapılabilir. Çok memnunum böyle bir hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.

Feride Güngör: Cam sanatında Büyükşehir Belediyesinin kurslarını duyunca  gelmek istedim ve o şekilde başladım. Bu 2. senem, gayet güzel ve zevkli. Derslerimiz eğlenceli bir şekilde geçiyor. Çok güzel, sıcak, samimi bir ortam var. Cam sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurslarını takdir ediyorum.

Başkan Osman Zolan: "El sanatları yaşatılıyor"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı çalışmaları yapmak olmadığını aynı zamanda kültürel değerlere de sahip çıkarak vatandaşların sosyal alanda da kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesinin tarihe, sanata ve kültüre her zaman sahip çıktığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "El sanatlarımızın yaşayarak gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Ücretsiz kurslarımızda bu değerlerimiz yaşatılıyor, geleceğe aktarılıyor. Ayrıca hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru eserlerini de satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Emek veren,katkı sağlayan ve bizlere güvenerek kurslarımıza katılan herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.