Denizli'de Kar ve Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Denizli'de Kar ve Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Denizli'de akşam başlayan ve sabah 09.00'a kadar süren şiddetli rüzgar kar yağışı sonrası Çal, Honaz, Kale, Bozkurt, Güney ve Buldan ilçelerinde taşımalı sistem ile ilk ve orta dereceli okullarda bugün için eğitime ara verildi.

A+A-

Pamukkale ilçesinde taşımalı sisteme tabi bazı mahallelerde de okulların tatil olduğu açıklandı.

Kentte dün akşam saatlerinde saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar ile ardından başlayan kar yağışı, bugün de hayatı olumsuz etkiliyor. Sabaha kadar süren olumsuz hava muhalefeti sonrası kent geneli beyaza bürünürken, rüzgar nedeniyle de çok sayıda ağaç kökünden devrildi. Başta büyükşehir ekipleri olmak üzere ilçe belediye ekipleri ile karayolları ekipleri, kentte ve çevresindeki yollarda çalışma başlattı. Şehirlerarası yollardan Denizli- Antalya karayolunun Cankurtaran çıkışında kamyon ve TIR'lar ile zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Saat 22.00'den beri karayolunda bekletildiklerini söyleyen ağır vasıta araç şoförleri, çalışmaların ağır işlediğini ve yolun bir an önce açılması istediklerini söyleyip tepki gösterdi.

TATİL HABERİ GEÇ VERİLDİ TEPKİSİ

Kaymakamlıkların aldığı kararla Kale, Honaz, Çal, Bozkurt, Güney ve Buldan'da; taşımalı eğitime tabi okullar ile ilk ve orta dereceli okullarda eğime 13 Ocak 2015 tarihiyle bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca Pamukkale ilçesinde taşımalı sisteme tabi Uzunpınar, Belenardıç, Gözler, Akdere ve Cankurtaran mahallelerinde de okulların tatil edildiği kaydedildi. Okulların tatil edilmesiyle ilgili Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açıklamasını sabaha bırakması velilerin tepkisine yol açtı. Sabahın erken saatlerinde yerdeki sulu kar yüzünden güçlükle çocuklarını okula götüren bazı veliler, tatil kararını öğrenince geç haber verildiğini söyleyip tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.