Denizli'de Kazım Arslan Mezarı Başında Anıldı

Denizli'de Kazım Arslan Mezarı Başında Anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü, geçen sene yaşamını yitiren Denizli Milletvekili Kazım Arslan için anma töreni yaptı.

A+A-

CHP İl Başkanlığında basın açıklamasıyla başlayan anma etkinlikleri Asri Mezarlıkta bulunan KazımArslan’ın mezarı başında devam etti.

Törene Arslan Ailesinin yanısıra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve partililer katıldı.

102783056-267595617684212-7609811154647027298-n.jpg

YOKLUĞUNU HİSSEDİYORUZ

CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Arslan’ın CHP için ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, “Merhum Kazım Arslan, Denizli ve TBMM’de yaptığı çalışmalarla hepimizin hayatında iz bıraktı. Denizli örgütü olarak vefatının birinci yıldönümünde kendisini saygıyla anıyoruz” dedi.

AKP’nin artıkülkeyi yönetemez duruma geldiğini iddia eden Çavuşoğlu, “Corona sürecinde çok iyi gördük ki artık ülke yönetilmiyor. İtibarı oturdukları saraylarda arayanlar, halkın sorunlarından bihaber olmuşlar. İtibar, saraylarda oturarak değil, çocukların karnını doyurarak olur” diye konuştu.

BEYEFENDİ DURUŞU  İLE HATIRLANACAK

TBMM çatısı altında Kazım Arslan gibi bir isimle çalışmaktan gurur duyduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da açıklamasında, “CHP çok büyük bir çınardır. Çınarın yaprakları yere düşüyor ama yok olmuyor. Kazım Arslan abimiz de bu çınarın yapraklarından biriydi. Birlikte görev yaptığım Arslan, benim büyüğümdü. Her zaman beyefendi duruşu ile hatırlayacağım kendisini. TBMM’de kendisini ifade ediş biçimi ile, Denizli’deki saygınlığı ile, genel merkezimizdeki varlığı ile, her zaman onu saygı ve sevgi ile anacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Özkoç’a Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek Kiraz, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı da Babadağ dokuması hediye ettiler.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Anma töreni, Partide düzenlenen basın toplantısının ardından Ardından Asri Mezarlık’ta Kazım Arslan’ın mezarı başında devam etti. Burada Kazım Arslan’ın eşi Nursel Arslan ve aile üyeleriyle birlikte Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dualar edildi. Mezara karanfil bırakıldı.

Heyet anma töreninin ardından Denizli Şehitliği’nii de ziyaret ederek, dua etti. Şehit ailesine başsağlığı diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.