Denizli'de Kontrol Amaçlı Gitti Hemen Ameliyata Alındı

Denizli'de Kontrol Amaçlı Gitti Hemen Ameliyata Alındı

Denizli’de sol böbreğini tamamen dolduran taş şikayetiyle gittiği hastanede böbreğine ciltten 1 santimlik delikle girilip taşları alınan hasta, eski günlerine geri döndü.

A+A-

Denizli’de yaşayan Hasret Tekeş, sol böbreğini tamamen dolduran taş şikayeti ile özel bir hastaneye başvurdu. Burada muayenesi yapılan hastanın idrar yolu enfeksiyonu tedavisi düzenlendikten sonra ameliyat olmasına karar verildi. Hastanın kilolu ve kalp pili olması nedeniyle risk arz eden ameliyatı gerçekleştirilerek hasta taşlarından tamamen kurtuldu.

“Böbreği tamamen dolduran 6 santime yakın taşları temizledik”

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji uzmanı Op. Dr. Ali Gürağaç, “Hastamız sol böbreğini tamamen dolduran taş şikayeti ile bize geldiğinde yapılan tetkiklerinde idrarında da iltihap olduğunu saptadık. Daha sonra öncelikle bir idrar yolu enfeksiyonu tedavisi düzenledikten sonra ameliyatına karar verdik. Perkütan nefrolitotomi dediğimiz ciltten girilerek yapılan ameliyatlar kısa boylu ve kilolu olmak ameliyatı bir hayli zorlaştırıyor. Bundan dolayı bizim için zorlu bir vaka oldu. Hastamızda ayrıca kalp problemleri de vardı. Kalp pili olduğu için ameliyat öncesinde ve ameliyat sırasında onu organize etmemiz gerekti. Daha sonra birkaç girişten girerek böbrek taşını temizleriz diye düşünürken, tek bir girişten dolma kalem büyüklüğünde bir delikten girip, böbreğindeki odacıklarını tamamen dolduran yaklaşık 6 cm e yakın taşlarını temizledik. Hastamıza acil şifa dileriz” şeklinde bilgi verdi.

“Taşların büyük olması bizi korkuttu iyileşti”

Taşların çok büyük olduğunu ifade eden hastanın kızı Fatma Tekeş, “Çok fazla bir şikayet yoktu. Fazla bir rahatsızlığı yoktu. Ağrı ve sızı olmuyordu ama böbreklerindeki taşlar çok büyüktü. Kontrol amaçlı geldiğimiz hastanede annem muayene edildi ve yapılan tahlillerde de büyük taşları olduğu belirtildi. Ameliyat olması gerektiği söylendi. Taşların büyük olması bizi biraz korkuttu. Ama çok şükür ameliyat başarılı geçti. Annemin durumu gayet iyi. Hastaneye ve doktorumuza çok teşekkür ederiz” dedi.

(İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.