Denizli'de Lezzet Şöleni Bu Festivalde

Denizli'de Lezzet Şöleni Bu Festivalde

Denizli'nin Kale ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Ürün ve Sanat Festivali, törenle açıldı.

A+A-

Kale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca Çarşı Meydanında düzenlenen festivale katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada geçen yıl salgın nedeniyle yapılamayan festivali özlediklerini belirtti.

Yarın sona erecek festivalde ilçenin zengin mutfağı ve yemek kültürünü tanıtacaklarını aktaran Sağınç, yöresel yemek yarışmalarının yanı sıra konserlerle de ziyaretçilere hoşça vakit geçirme imkanı sunacaklarını aktardı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de Kale'de daha önce keşfedemedikleri birçok zenginliği festival sayesinde tanıdıklarını belirterek ilçenin tanınmayan zenginliklerinin tescil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açılışa Kale Kaymakamı Abdulkadir Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Barçın ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mahallelere ait stantlarda ürünlerin sergilendiği festivalde, başta biber tatarı ve Kale baklavası olmak üzere ilçeye özgü lezzetler sergilendi.

Yemek yarışmasında ise "bağırsak dolması" ile Seher Damgacı, tatlı yarışmasında "üç kulak tatlısı" ile Hacer Akdağ birinci oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

DENİZLİ (AA) - 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.