Denizli'de Mesleki Yol Haritası Çıkarılacak

Denizli'de Mesleki Yol Haritası Çıkarılacak

DENİZLİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mesleki eğitimin yol haritasının belirlenmesi için hayata geçireceği projeye, Güney Ege Kalkınma Ajansı destek verdi.

A+A-

İş dünyası, sivil toplum örgütleri, öğrenci, veli ve eğitimcilerle görüşüleceği ardından kentte mesleki eğitimin yol haritasını belirleyecek rapor hazırlayacağı kaydedildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Denizli Mesleki Eğitimde Hedef 2023 Projesi'nin destek protokolüne; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata imza attı. Projeyle kentte faaliyet gösteren 200 firma temsilcisi, 100 meslek örgüt temsilcisi, 300 ortaokul 4'üncü sınıf ve mesleki teknik lise öğrencisi, 300 aile ve 100 mesleki, teknik ve rehber öğretmeniyle yüz yüze görüşme yapılacağı belirtildi. Ardından hazırlanacak kapsamlı raporla, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması, kaliteli öğrencinin meslek liselerine yönlendirilmesinde yol haritasını belirleyeceği kaydedildi. Böylelikle daha fazla kalifiye elemanın yetiştirileceği ayrıca ihtiyaç duyulan bölümlerin tespit edilip mesleki eğitimin yönü belirleneceği kaydedildi.

 

Yol haritasının belirlenmesi için projenin önemli olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Oğuz, kentin mesleki eğitimde 2023 hedefleri için hazırlanacak raporun sonuçlarına göre hareket edeceklerini söyledi. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, "Denizli'de çok fazla iş gücü talebi olmasına rağmen işsizlikte yüksek oranda. Bu ikisi arasındaki uyumun sağlanmasında bu tarz projeler önem taşıyor. Denizli'de işsizlik sorununa bakıldığında bir tarafta kalifiye eleman arayan işletmeler, öte yandan ise işsiz gezen binlerce genç mezunlar görülmektedir. Bu durum verim, kalite ve rekabet edebilirliği de önemli ölçüde etkilemektedir. Proje yerel bazda tüm bu sorunların çözümünde önemli bir etken olacak, nitelikli personel istihdam eden firmaların, küresel pazarda rekabet üstünlüğü sağlayacak ve ekonomik kalkınmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.