Denizli'de Öğrenciler Sürdürülebilir Enerji Konusunda Bilinçlendi

Denizli'de Öğrenciler Sürdürülebilir Enerji Konusunda Bilinçlendi

Denizli Servergazi Anadolu Lisesi ‘’SUSTAINABLE LIVES’’adlı eTwinning projesi ile öğrenci ve velilerini ‘’Küresel Isınma, Sürdürülebilir Enerji,Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık’’ konusunda bilinçlendirdi.

A+A-

İkinci yılında da Servergazi Anadolu Lisesi,  proje tabanlı öğrenmeye önem veriyor. Tübitak projelerindeki başarılarına eTwinning projeleri ile devam ediyor.

Denizli Servergazi Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni A.Buket SERDAROĞLU’nun kurucu olduğu ve Okul Müdürü Sinan DEMİRCAN’ın da yer aldığı, 9 Türkiye, 1 Azerbaycan,1 Ukrayna ve 2 Ürdün  ortak okullarının katılımından oluşan 61 öğrenci ile ‘’SUSTAINABLE LIVES’’adlı eTwinning projesi kapsamında sürdürülebilir hayatlar için küresel ısınma, geri  dönüşüm ve sıfır atık konularında eşgüdümlü ve eş zamanlı çevrimiçi seminer, sesli öykü kitabı, şiir, , dünyadaki sürdürülebilir enerji kaynaklarını araştırma, broşürler, karikatürler, atık malzemelerden yapılan geri dönüşüm ürünleri yapımı, atıklardan tohum topu hazırlayarak toprakla buluşturma ve Tema Vakfı’na fidan bağışında bulunma etkinlikleri ile küresel ısınmayı azaltma çabası gösterdi. Okul proje ile geri dönüşüm atık kutularına kavuştu. Öğrenci ve velilere uygulanan proje değerlendirme anketleri ile çevre bilinci oluşturmalarında projenin büyük katkı sağladığı görüldü. Üç aylık çalışma dönemi içeren proje başarılı bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.