Denizli'de Okullar Yarın da Tatil!

Denizli'de Okullar Yarın da Tatil!

Denizli'de okullar 07.01.2015 Çarşamba tatil edildi.

A+A-

DENİZLİ Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatil kararının, yarın için de uzatıldığını duyurdu. Bugün yapılması planlanan THY'nin İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Kent genelinde, eskiden köy olan çoğu mahallenin yolları kar nedeniyle kapandı. 

Yoğun kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüştürülen bir çok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl genelindeki 363 mahallenin 300'den fazlasının yolunun kapandığı kaydedildi. İlk ve orta dereceli okullar için bugün verilen tatil kararı; kar kalınlığının 20- 40 santim arasında değiştiği kentte 7 Ocak Çarşamba günü de dahil edilerek uzatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan mahalle yollarını açmak çalışma başlattı.

BÖLGEDEN GEÇEN KARAYOLLARI AÇIK

Kar yağışı nedeniyle Denizli- Muğla Karayolu Cankurtaran rampasında ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmediği kaydedildi. AFAD ekipleri Cankurtaran Rampasında sürücülere kumanya dağıttı. Çivril yolunun tipi nedeniyle kapandığı, Üçler Mahallesi'ne dün gece son seferini yapan bazı belediye otobüslerinin buzlanan yollar nedeniyle bölgeye ulaşamadığı belirtildi. Belediye ekipleri, şehir merkezinde ana caddelerin kaldırımları için temizleme çalışma başlattı. Karayolları 27'inci Şube Şefliği ekipleri şehirlerarası yolların tamamının trafiğe açık olduğunu belirtti. Buna rağmen Çameli, Buldan, Güney, Bekilli, Çivril'de Beyağaç ve Çal'da kapanan yollar için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ayrıca bazı elektrik telleri koptu, bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Dün gece yoğun yağış nedeniyle kapanan kent merkezindeki Emniyet ile Dokuzkavaklar Köprülü kavşakları da belediye ekiplerinin çalışması sonucu tekrar açıldı. Okulların tatil olması üzerine sokaklara akın eden çocuklar biriken karla oyunlar oynadı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.