Denizli'de Önemli Protokol İmzalandı

Denizli'de Önemli Protokol İmzalandı

Denizli’de halkın spora aktif katılımını teşvik etmek ve geleceğin sporcularını bilimsel yöntemler ışığında yetiştirmek için işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (Denizli GSİM) ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Denizli MEM) arasında, halkın spora aktif katılımını teşvik etmek, geleceğin sporcularını bilimsel yöntemler ışığında yetiştirmek, sağlıklı ve güçlü bir toplum oluşumuna katkıda bulunmak adına hazırlanan iş birliği protokolü Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında imzalandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, PAÜ, Denizli GSİM ve Denizli MEM, Denizli Valiliğinin koordinasyonunda, spor alanında kurumlar arası iş birliğini kapsayan bir protokol imzaladı. Halkın spora aktif katılımını teşvik etmek, sporu bir yaşam tarzı olarak benimsetmek, sağlıklı ve güçlü bir toplum oluşumuna katkıda bulunmak, daha geniş bir kitlenin spor tesislerinden yararlanmasını sağlamak ve bilgi paylaşımı ile spor eğitimine katkıda bulunmak üzere hazırlanan protokol, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında, Denizli Valiliğinde düzenlenen imza töreni ile resmiyet kazandı.

İmza törenine, Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan katıldı.

Rektör Kutluhan: “Bu protokol ile sporu hayatının bir parçası haline getirmiş, sağlıklı bir toplum geleceğinin inşası adına bugünden itibaren sağlam temeller atmış oluyoruz.”

Gerçekleştirilen protokol ile ilgili Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Üniversite Yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne topluma olan sorumluluklarımızın bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözünden hareketle kurumlar arası iş birliğinin önce ilimize sonra bölgemize ve en nihayetinde de ülkemize olumlu katkılar sağlayacağı inancı ile bu tür protokolleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ülkemizin ‘Güçlü Türkiye’ hedeflerini gerçekleştirmesinde, Pamukkale Üniversitesi olarak bilim, sanayi, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon, eğitim, sağlık, spor, müzik, kültür ve tarih alanlarında, çağdaş bilgileri güncel teknolojiler ile bir arada kullanarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sağlıklı toplumların inşasında sporun oldukça önemli bir rolü vardır. Bugün hayata geçirdiğimiz bu protokol ile sporu hayatının bir parçası haline getirmiş, sağlıklı bir toplum geleceğinin inşasında sağlam temeller atmış oluyoruz. Şehri ile var olma ve bir olma hedefi doğrultusunda hareket eden Pamukkale Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nin alanında deneyimli akademik kadrosu ve dünya standartlarındaki spor kompleksleri ile ülkemize farklı branşlarda nice madalyalar kazandırmış, kazandırmaya da devam edecektir. Elde edilen bu başarılardan hareketle yalnızca Denizli’mizi değil, tüm ülkemizi gururlandıracak sporcularımızın tespit edilmesinde ve onların yetiştirilmesinde görev alacak olmaktan dolayı son derece gururlu ve mutluyuz. Burada yetiştireceğimiz gençlerimiz ve spor kompleksimizden faydalanacak olan hemşerilerimiz inanıyorum ki hayatlarının devamında da spora yer açacaklardır. Bu protokolümüzün, tüm Türkiye’ye örnek olması temennisi ile protokolün hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ali Fuat Atik olmak üzere, protokolümüzün ortakları; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Ahmet İbanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici’ye ve tüm emeği geçenlere şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.”

Prof. Dr. Arslan: “Bilimsel verilerin ışığında yürütülecek çalışmalarla halkın düzenli olarak spora katılımı desteklenecek”

Protokol ile ilgili olarak PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan “Üniversitemiz tesislerinden daha fazla bireyin fayda sağlaması ve Spor Bilimleri Fakültemizin en önemli gücü olan bilimsel birikimimizin toplumla paylaşılması adına imzalanan protokol,  sağlıklı ve güçlü bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmak adına oldukça önem arz etmektedir. Protokol kapsamında, bilimsel verilerin ışığında yürütülecek çalışmalarla halkın düzenli olarak spora katılımını desteklemek ve spora katılım sonucu elde edilecek olumlu kazanımların geniş kitlelere yayılması hedeflenmektedir. Bu noktada, protokolün oluşmasında öncü rolü üstelenen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Üniversitemiz ve Denizli halkı için hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

PAÜ, Geleceğin Sporcularının Yetiştirilmesine Bilimsel Yönden Katkı Verecek

Protokol kapsamında, PAÜ Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin tesisleri imkânları ölçüsünde halkın kullanımına açılacak; ilgili kurumlardan temsilcilerden oluşturulacak ‘Spor Bilim Kurulu’ ile ortak çalışma ve projeler geliştirilmesine olanak sağlanacak. Bu protokol ile Denizli GSİM bünyesindeki atletizm pistleri, futbol sahası ve diğer salonlar, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesinin eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamındaki uygulamalı dersleri ile sportif faaliyetlerinde yarar sağlamak adına kullanıma açılacak. Protokol kapsamında, Cumhurbaşkanlığı tarafından bütün Türkiye'de hayata geçirilen ve yaklaşık iki milyon çocuğa yüzme öğretilmesinin hedeflendiği, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi’nde, Denizli’nin güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlamak adına PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi açılacak kurslarda aktif olarak görev alacak. Ayrıca PAÜ, Denizli’de spor alanında yetenekli çocukların tespit edilmesi konusunda kullanacağı bilimsel yöntemlerin yanı sıra genç yeteneklerin, gelecekte ülkemizi sporun farklı alanlarında üst noktalara taşıyabilmeleri adına alması gereken eğitim ve bilim desteğini sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.