Denizli'de Pandemi Yasağı Protesto Edildi

Denizli'de Pandemi Yasağı Protesto Edildi

Denizli'de korona virüs önlemleri çerçevesinde sokak düğünlerinin yasaklanmasına tepkide bulunan bir grup eylem yaptı.

A+A-

Düğün yapmayı planlayan bazı vatandaşlar ile organizasyonlarda sahne alan müzisyenler, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun sokak düğünleri, nişan ve sünnet organizasyonlarının koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanması kararı nedeniyle Denizli Valiliğinde bir araya geldi.

Karara tepki gösteren grup adına açıklama yapan Bircan Altuntaş, salonların açık bırakılıp sokak düğünlerinin yasaklanmasından dolayı müzisyen arkadaşlarının haksızlığı uğradığını öne sürdü.

Müsaade Edilsin

Bu kararın doğru olmadığını savunan Altuntaş, "İnsanlar sokak düğününde oynarken birbirinin kucağında oynamıyor. Ama düğün salonunda bu yok, düğün salonunda  insanlar birbirine daha yakın. Virüs eğer düğünlerden yayılıyorsa sokak düğünlerini kapatıp da düğün salonunun açılmasına karşıyız. Bizim istediğimiz tek şey, sokak düğünlerinin düğün salonları ile birlikte ya tam kapatılması ya da ikisinin de açılması. Ben hakkımı istiyorum. Benim sokak düğünüme müsaade edilsin." dedi

Elif Kurt Sarı, hafta sonu cumartesi günü yapacakları düğünleri için 12 gün önce davetiyeleri dağıttıklarını belirterek, "Ama geçen hafta sokak düğünlerinin yasaklandığı haberi geldi. Bu doğru değil. Her hazırlığı yapmışız. Yok salon dünü olacak, sokak düğünleri yasak. Durumumuz olsa zaten salon tutarız, sokakta düğün yapmaya meraklı değilim. Benim hayallerim var, gelinliğim başucumda ve giyemiyorum." dedi.

Yusuf Ercan da kızının mart ayında yapmayı planladığı ve davetiye dağıttığı düğünü ertelediklerini ifade ederek, "Şimdi bir daha davetiye dağıttık, düğünü sokakta yapacağız diye. Ben açık alanda yapmak istiyorum. Salonda mesafe diye bir şey yok." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.