Denizli'de Protokolden 12 Mart Mesajları

Denizli'de Protokolden 12 Mart Mesajları

Denizli protokolünün 12 Mart İstiklâl Marşımızın Kabulü'nün 99. Yıldönümü mesajları.

A+A-

vali-hasan-harahan-fotograf-002.JPG

Denizli Vali Hasan Karahan

TBMM’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 99. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; Necip Türk Milletinin Milli Mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla ifade eden bir şaheser olmakla birlikte, dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir.

Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir.

Milli Şairimiz arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar, Vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla, yaşadığı dönem içerisinde şahsiyeti, mütevazı hayatı, asil duruşu ile yaşadığımız döneme model gösterilen önemli kişiler arasında tarihimizdeki yerini saygın bir şekilde almıştır.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.

 

cengiz-arslan-kimdir-h1546810765-8f7c75-002.jpg

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan

Başkan ARSLAN , Mehmet Akif’in, Türk milletinin yaşadığı zor günleri ve verdiği bağımsızlık mücadelesini İstiklal Marşına mısra mısra işlediğini belirtti. Kurtuluş savaşında milli ruhun uyanmasında, Mehmet Akif’in vatan ve bayrak aşkının etkili olduğunu vurgulayan Başkan Arslan , "Milli ruhun bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif’in coşkulu mısralarının çok büyük katkısı olmuştur.

Korkma diye başlayan dizeler bugün de en çok ihtiyaç duyduğumu manevi heyecanın kaynağıdır. Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de ve ihtiyaç hasıl olan her dönemde korkmayacak, hainin, fırsatçının, gafilin üzerine korkmadan yürüyecek, oyunları bozacak, tuzakları yıkacaktır. Asil milletimizin kahramanlık öyküsünü anlatan ve bir benzeri olmayan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Gazi Meclis tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle birlik, beraberlik ruhunun önemine vurgu yapan istiklal Marşı'nın  Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde istiklal marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 99' uncu yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

 

istiklalmarsi2.jpg

Milletvekili Şahin Tin, İstiklal Marşı’nın kabulünü şu sözlerle değerlendirdi:

 İNANCIMIZI PERÇİNLEDİ, MİLLİ BİRLİĞİMİZİ YÜCELTTİ!

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle mesaj yayımladı. Şahin Tin; “Akif’in kaleme aldığı milli ruhumuzu ve heyecanımızı diri tutan o tarihi dizeler milletimizin geleceğe olan sarsılmaz inancını perçinlemekte ve milli birliğimizi yüceltmektedir” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında aradan geçen 99 yıla rağmen Türk Milleti’nin milli ruh ve heyecanının hala tıpkı o günlerdeki gibi diri olduğunu ifade etti.

 “DESTANSI MÜCADELEMİZİN BAĞIMSIZLIK BEYANNAMESİDİR”

 “Milletimiz tarih boyunca büyük mücadelelere verdi” diyen Milletvekili Şahin Tin, “Asırlar boyu vatan topraklarımız nice saldırılara ve baskılara maruz kaldı. Ancak millet olarak hiçbir zaman düşmanla mücadeleden yılmadık. Bizler bağımsızlığına âşık bir milletiz. Bizi esaret altına almak isteyen anlayışları elimizin tersiyle itmekten, onları ters yüz etmekten ve özgürlük sancağını zirveye dikmekten asla geri durmadık, durmayız da. İstiklal Marşı’mız istiklal ve istikbalimiz için verdiğimiz destansı mücadelenin gerçek bir bağımsızlık beyannamesidir. Bizler vicdanımızın ortak sesi ve dili olan İstiklal Marşımızı sonsuza dek dilimizden, gönlümüzden düşürmeyeceğiz” dedi.

 “VAZGEÇİLEMEZ HASLETLERİMİZİ YÜREĞİMİZE KAZIDI”

 “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bizlere miras olarak bıraktığı İstiklal Marşımızı bayrağımızın gölgesinde ilelebet korumaya kararlıyız” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Milli ve manevi değerlerimizi en veciz şekilde özetleyip milletimize sunan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vatanseverliğin vazgeçilemez hasletlerini hepimizin yüreğine İstiklal Marşı’nda ifade ettiği tarifsiz sözlerle kazımıştır. Aradan geçen 99 yıla rağmen hala milli heyecanımızı ve milli ruhumuzu diri tutan o tarihi dizeler milletimizin geleceğine olan sarsılmaz inancını perçinlemekte ve milli birliğimizi daha da yüceltmektedir. Bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere ve şanlı tarihimize not düşen İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve tazimle yâd ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.