Denizli'de Sağlıkçıları Mutlu Eden Haber

Denizli'de Sağlıkçıları Mutlu Eden Haber

Kovid-19 vaka sayılarında 26 Haziran-2 Temmuz haftasında en fazla düşüşün görüldüğü ilk 10 il arasına giren Denizli'de, aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Her 100 bin kişide 28,82 vakanın görüldüğü kentte, sayıların düşmeye devam etmesi sağlık çalışanlarını sevindiriyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Aşı Tablosu verilerine göre 534 bin kişinin ilk doz, 227 bin kişinin ikinci doz aşılarının yapıldığı kentte vatandaşların aşı uygulama noktalarına ilgisi devam ediyor.

Denizli Devlet Hastanesinde aşı biriminde görevli Sare Hacervar AA muhabirine, aşılama sürecinde yorucu bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Vaka sayılarında çok fazla azalma oldu. Bu aşılanmanın getirdiği bir şey. Tüm vatandaşların aşılanmasını istiyoruz. Bu sürecin geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

MUTLU ETTİ

Hemşire Gamze İnamlık ise salgını yenmenin tek yolunun aşıdan geçtiğini dile getirerek, "Çok yorgunuz, keşke bu süreç bir an önce bitse. Vaka sayılarındaki düşüş bizi çok mutlu etti. Kurallara uymayı tercih etmemiz gerekiyor. İnşallah herkes birbirine destek olur ve bu hastalıktan kurtuluruz." dedi.

Hemşire Gülsün Çiyancı da bu dönemde yıpranmalarına rağmen vatandaşın sağlığı için mücadeleye devam ettiklerini anlatarak, "Herkesi aşı olmaya davet ediyoruz. Tüm dünya bu hastalığı yok etmek için çalışıyor. Aşı olarak hastalığı yeneceğimizi düşünüyorum. Herkesten tereddüt etmeden aşılarını olmalarını istiyorum." ifadesini kullandı.

DENİZLİ (AA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.