Denizli'de Sarı Kız Örümceği Tehlikesi

Denizli'de Sarı Kız Örümceği Tehlikesi

Denizli’de evlerinin bahçesinde gördükleri örümceğin tehlikeli Sarıkız Örümceği olduğunu fark eden ev sahipleri çok şaşırdı.

A+A-

Olay, Çameli’ye bağlı Gökçeyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Umut Saylan, bahçesinde gördüğü örümceği akrep sanarak öldürdü. Bir süre evin çevresinde başka böcek var mı diye bakınan Saylan, daha sonra evine giderek internette araştırma yaptı. Saylan, yaptığı araştırmada akrep sandığı örümceğin ‘Camel Spider’ olarak bilinen, Türkiye’de ‘Sarı kız’ olarak adlandırılan yaklaşık 7 cm uzunluğundaki tür olduğunu fark etti.

Akrep Zannetmiş

Saylan, “Bahçede yürüyordum. Ben akrep zannettim. Öldürdükten sonra fark ettim Sarı kız olduğunu. 3-4 sene önce bu canlının varlığından haberim vardı ama bu kadar büyük halini ilk defa görüyorum. Öldürdükten sonra onun Sarı kız olduğunu fark ettim. Daha önce fark etseydim kaçardım, akrep diye yaklaştım ben. Allah’tan sıçramadı. Tek vuruşta arkasından isabet ettirdim. Arka tarafı hasar gördü ama karakteristik çizgileri duruyor. Öldükten sonra bahçeden uzaklaştım evime gittim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum