Denizli'de Silah Kaçakçılığına Geçit Verilmiyor

Denizli'de Silah Kaçakçılığına Geçit Verilmiyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde “Silah Kaçakçılığı” suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve  yürütülen çalışmalar doğrultusunda ilimizde elinde bulundurduğu silahları piyasaya sürerek yasadışı yollardan ruhsatsız ateşli silah, bıçak ve her türlü alet satışı yaptığı değerlendirilen şüpheli şahıs ekiplerce tespit edilerek takibe alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçun açığa çıkarılarak İlimizde her türlü ruhsatsız silah satışının önlenmesi amacıyla devam eden çalışmalarda oto yedek parça satışı yapan şüpheli şahsın aynı zamanda piyasadan topladığı her türlü ruhsatsız silah ve mermileri yasadışı yollardan işyerinde bulundurarak bulduğu müşterilere satışa sunduğu bilgileri elde edildi. Silah Kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen şüpheli şahsa ait işyerinde alınan mahkeme kararına istinaden arama yapıldı. Yapılan aramada işyerine ait depo olarak kullanılan bölümde bidonlar içerisine dışardan bakıldığında anlaşılmayacak şekilde gizlenmiş olarak çok sayıda malzeme bulundu.

Operasyonda yapılan aramalarda;

          -3 adet ruhsatsız tabanca,

          -3 adet av tüfeği,

          -9.345 adet av tüfeği fişeği,

          -307 adet tabanca fişeği,

          -20 adet bıçak,

          -7 adet şörjör,

          -6 adet kabze,

          -3 adet silah malzemesi (icra mili/şarjör yayı) ele geçirildi.

 Operasyonda yakalanan (1) şüpheli şahıs hakkında Silah Kaçakçılığı suçundan adli işlem başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.