Denizli'de Sustainable Future eTwinning Projesi Tamamlandı

Denizli'de Sustainable Future eTwinning Projesi Tamamlandı

Denizli'de Sustainable Future eTwinning Projesi başarılı bir şekilde tamamlandı.

A+A-

Sustainable Energy, Sustainable Future eTwinning Projesi Tamamlandı.

Necla Ergun Abalıoğlu MTAL öğrencileri, İngilizce öğretmeni  Birsen DURMAZ'ın rehberliğinde Türkiye’den sekiz farklı okul, Ürdün’den bir okul ve Fransa’dan bir okulun katılımıyla yürüttükleri Sustainable Energy Sustainable Future projesini başarılı bir şekilde tamamladılar.

Küresel ısınmanın yarattığı sorunların, sürdürülebilir enerji kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılması ile önlenebileceğini gösteren araştırma ve tasarımlarını eş zamanlı çevrimiçi derslerde gerçekleştirdiler. Bu çalışmalar kapsamında ortak okulların öğrencileri ile karışık okul takımları oluşturarak iş birliği içinde çalışan öğrenciler, dünyadaki yenilenebilir enerji kaynaklarını Thinglink Web 2.0 aracında işaretleyip, sürdürülebilir enerji kaynaklarını nasıl tasarlayacakları konusunda fikir alışverişinde bulundular. Etkinlik sonunda güneş enerjisi ile çalışan araba ve ev, rüzgâr türbini gibi farklı tasarımlar ortaya çıkardılar. Son olarak Minecraft oyunu ile sürdürülebilir şehir tasarımı yaparak küresel ısınmanın etkilerini azaltacak yaratıcı çalışmalar ortaya koydular.

Öğrencilere Katkı Sağladı

Küresel ve çevresel bir sorunu çözüm üretmeye yönelik çalışan öğrenciler, proje süresince yabancı dil becerileri, fizik dersi ile ilgili bilgi ve becerilerini, mühendislik becerileri, yaratıcı düşünme becerileri ve bilişim becerileri gibi birçok becerilerini geliştirip yaparak ve yaşayarak öğrendikleri bir süreci okul ortamına taşıdılar. Akran öğrenme, araştırma ve tasarım temelli öğrenme yaklaşımlarının temel alındığı etkinliklerde BİLSEM, meslek liseleri ve Anadolu liseleri işbirliği içinde çalışmıştır. Proje sonunda uygulanan anketlerde projenin çevre bilinci oluşturma ve sürdürülebilir yaşam konularına katkı sağladığı görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.