Denizli'de taksi ücretlerine yüzde 45 zam geldi

Denizli'de taksi ücretlerine yüzde 45 zam geldi

Denizli’de dolmuş ve Belediye otobüslerine gelen zamların ardından taksi ücretlerine de zam geldi. Denizli’de kısa mesafe ücreti 60 liraya yükseldi.

A+A-

Denizli'de belediye otobüsü ve dolmuşların ardından bir zam da taksi ücretlerine geldi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) taksici esnafın zam talebini onayladı. Buna göre Denizli’de taksi ücretlerine yaklaşık yüzde 45 oranında zam yapıldı. Denizli’de son gelen zamlarla taksi kısa mesafe ücreti 60 liraya çıktı. Kilometre ücreti ise 18 lira oldu. Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artış ve yüksek enflasyon nedeniyle taksici esnafı uzun süredir tarifelerin düzenlenmesini bekliyordu.

ŞEHİR İÇİ DOLMUŞ ÜCRETLERİ 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karara göre şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin ücretleri sivil 14 TL, öğrenci 12 TL yapıldı. En son geçen yılın Temmuz ayında fiyatları artış yapılan belediye otobüsleri ise sivil 10,75 TL, öğrenci 6,90 TL oldu. Yeni ücret tarifelerinin 1 Ağustos 2023'ten itibaren geçerli olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.