Denizli'de Taş Heykel Kolonisi Etkinliği Bitti

Denizli'de Taş Heykel Kolonisi Etkinliği Bitti

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı işbirliği ile bu yıl 9.’ncusu düzenlenen Taş Heykel Kolonisi sona erdi.

A+A-

Birbirinden güzel eserlerin görücüye çıktığı koloni, sanatseverler tarafından tam not aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi kapanış programı Kömürcüoğlu Mermer'de yapıldı. Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, 2011 yılında başladıkları bu çalışmanın bu derece güzel olacağını tahmin etmediklerini belirterek, “Her geçen gün buradaki heyecanımız arttı ve bugünlere geldik. Bu yıl bir değişiklik yaptık. Sadece Türkiye üniversitelerinden yeni mezun olan heykeltıraşlarımıza olanak sağlamak istedik ve 6 sanatçımızla bu kolonimizi bitirdik.  2014 yılından beri kolonimize destek veren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız Osman Zolan Bey’in katkıları nedeniyle çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Birçok güzellikler ortaya çıktı”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, uzun yıllardır kültür ve sanatın gelişimi adına başlatılan bu çalışmaya yoğun bir şekilde destek verdiklerini ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Bu işin kahramanı Nihat Kömürcüoğlu Bey’dir. Bu sevdayla yola çıkanların önünü açıp, yanında olmak ve sahip çıkmak gerekir. Sanatla ve kültürle iç içe olan bir şehre giden bu yolda yürümek gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Şükürler olsun, birçok güzellikler ortaya çıktı. Sanat alanında da birlikte artılar kazandırmaya devam edeceğiz. Heykeltraş kardeşlerimizi de yaptıkları eserler nedeniyle tebrik ediyorum, yolları açık olsun, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sanatçılara plaket

Vali Hasan Karahan da, 9 yıldır devam eden bu organizasyonun uzun yıllar boyu devam etmesi dilediğinde bulundu. Vali Karahan, “Genç sanatçı kardeşlerimizin ortaya koyduğu eserlerle daha da zenginleşen ve güzelleşen kolonideyiz. Nihat Bey’in özel gayreti ve sevdası ile bugünlere geldik. Büyükşehir Belediyemiz yoğun bir şekilde destek veriyor ama sanatseverlerin, iş ve ticaret dünyasının da el atması gerekiyor. Türkiye’de bu konuda başka bir şehir var mıdır bilmiyorum ama bu koloni Denizli’nin özelliği, güzelliği ve farkıdır. Emek verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

6 heykeltıraşın eserleri incelendi

Konuşmanın ardından protokol, koloniye katılan sanatçılara plaket verdi, 6 heykeltıraşın bir ay boyunca yaptığı birbirinden güzel eserleri inceledi. Taş Heykel Kolonisine Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Sonay Acar, Gülsüm Zeybek, Bengisu Kınay, Sevda Kocatepe, Trakya Üniversitesi’nden Seher Özcan ve Mersin Üniversitesi’nden Ali Ersen Özyurt adlı genç heykeltıraşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.