Denizli’de Ürün Bazlı Gıda Denetimi Yapıldı

Denizli’de Ürün Bazlı Gıda Denetimi Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından şehirlerde uygulanmakta olan "Denetim Seferberliği" çerçevesinde hafta boyunca 81 şehirle beraber Denizli’de de eş zamanlı olarak gıda kontrolleri yapıldı.

A+A-

Kamuoyuna Duyurulacak

Türkiye bir ilk olarak yapılan ürün bazlı gıda kontrolü 1 hafta süresince pek çok işletmede yapılacak. Gerçekleştirilen Kontroller neticesinde numunesi alınmış olan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk belirlenmesi halinde, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyu ile paylaşılacak. 

Bu kapsamda; İl ve İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde görevli kontrol görevlilerince İlimizde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde resmi kontrol ve denetimler yapılmaktadır.

İlimizde 11.521 adet gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmesi faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerde 2019 yılı Ekim ayı itibariyle; 17.160 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde 1.071 adet numune alınmıştır. Ayrıca denetimler sonucunda İlimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerine 183 adet idari para cezası yaptırım kararı uygulanmıştır.

Tarladan çatala gıda güvenliğini ilke edinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tüm imkânlarıyla denetim seferberliğinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.