Denizli'de Yalan Beyanda Bulunanlara Ceza

Denizli'de Yalan Beyanda Bulunanlara Ceza

Denizli’nin iki ilçesinde koronavirüs tedbirlerine uymayan ve yalan beyanda bulunan vatandaşlara ceza kesildi.

A+A-

Konu ile alakalı Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

24.09.2020 tarihinde İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği “Temaslıların Doğru Bilgilendirilmesi” konulu genelgede; “Koronavirüs tanısı konulan hastaların temaslılarına ilişkin olarak bazı durumlarda eksik bilgi verdikleri; bazı durumlarda ise gerçekte temaslı olmayan kişilerin (temasta olunmadığı halde farklı sebeplerle kamu personelinin temaslı olarak bildirilmesi gibi) temaslı kişiler olarak bildirdikleri tespit edildiği” belirtilerek şu önlemlerin alınması istenmiştir:

“Koronavirüs tanılı hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında yapılan eksik, yanıltıcı ya da gerçeğe aykırı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca karar alınarak bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206. Maddesi “Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.”  hükmü kapsamında gerekli işlem tesis edilecektir.

3150’şer Lira idari para cezası

Bu kapsamda 24 Kasım-29 Kasım 2020 tarihleri arasında Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimizde, ikametinde olması gerekirken karantina kurallarına uymayarak dışarıda olduğu tespit edilen 19 kişi, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yerleştirilerek zorunlu karantina sürelerini geçirmeleri sağlanmıştır. Bu kişilere 3.150’şer Lira idari para cezası ve TCK 195. Maddesi (Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.) gereğince savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

24 Kasım-29 Kasım 2020 tarihleri arasında temaslı olduğu kişileri bildirmeyen veya yanlış bildiren 2 kişiye 3.150’şer Lira idari para cezası uygulanmış, TCK. 206. Maddesi gereğince adli işlem başlatılmıştır.

Vatandaşlarımız, karantinada olması gerekirken ikametini terk eden temaslı veya Covid-19 teşhisi pozitif olan kişileri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunabilirler.

Koronavirüsle olduğu gibi, toplum sağlığını hiçe sayan kişilerle de mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.