Denizli'de 'Yılın Ahisi' Terzi Osman

Denizli'de 'Yılın Ahisi' Terzi Osman

DENİZLİ'de Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Bayramyeri Meydanı'nda düzenlendi.

A+A-

DENİZLİ'de Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Bayramyeri Meydanı'nda düzenlendi. Ahilikte en çok önemsenen şed kuşanma törenin temsili olarak gerçekleştirildiği kutlamada yılın ahisi olarak terzi Osman Eren seçildi.

 

 

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları Bayramyeri Meydanı'nda yapıldı. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ve Mehter Takımı'nın gösterileriyle başlayan törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Denizli Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, ahilik geleneğinin geçmişten günümüze köprü oluşturan ulu bir çınar olduğunu belirterek, "Bu çınarlar Ahi Evranlar'la başlamış, Denizlimizde Ahi Sinanlar'la sürmüştür" dedi.

 

 

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, "Denizli'de üretimden istihdamdan söz ediyorsak bunda geçmişten aldığımız ahilik kültürünün temelleri yatmaktadır. Denizli esnafı her zaman ürettiği malın en güzelini, en düzgününü ve müşterisi ile ilişkilerde en ahlaklı ve dürüstlüğü sunan anlayış içindedir. Bu anlayışla, aldığımız kültürle dünyanın 174 ülkesine ihracat yapmaktayız" diye konuştu.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da, Ahilik Kültürü Haftası'nın Denizli ve esnafa güzellikler getirmesini ve geçmiş güzelliklerin hatırlanmasına vesile olmasını diledi. Ahiliğin ticarette sadece para demek olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, "Ahilik maddi anlamda kazanç elde ederken hiçbir kural tanımamak değildir. Bilakis rızkımızı çıkarırken, işimizi en iyi şekilde güler yüzle en kaliteli ürünlerimizi vatandaşımıza sunmaktır. Aynı zamanda esnafımızla dayanışma içinde olmaktır. Maddi dünyaya ruh veren anlayıştır ahilik. Bunu çok önemsiyoruz. Bizlere kadar gelen bu kültür ve dayanışmayı çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Bu bizim boynumuzun borcudur" dedi.

 

 

Konuşmaların ardından ahilikte en çok önemsenen şed kuşanma töreni gerçekleştirildi. Temsili olarak gerçekleştirilen şed kuşanma törenin ardından yılın ahisi seçildi. Daha sonra, Vali Kocatepe, Başkan Zolan ve beraberindekiler yılın ahisi seçilen 40 yıllık terzi Osman Eren'e ödülünü verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.