Denizli'de Zehir Tacirlerine 2 Operasyon

Denizli'de Zehir Tacirlerine 2 Operasyon

Denizli Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri 2  başarılı bir operasyona daha imza attı. 93 Kilogram Esrar yakalandı!

A+A-

İlk operasyon Denizli’nin Bekilli ilçesinde kenevir bitkisi yetiştirildiğine dair istihbari bilgiler elde eden narkotik ekiplerinin çalışması ile oldu. Tarım arazisi görünümündeki tarlada mısır koçanlarının arasına ve orman içeresine kamufule edilerek yetiştirilen kenevir bitkilerileri drone cihazları ile havadan görüntülendi. Soruşturmayı derinleştiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri kenevir ekiminden başlayarak esrar üretimi yapan zehir tacirlerini adım adım takibe aldı.

 Şüphelilerin esrar elde etmek için tarlada yetiştirdikleri kenevirleri toplayarak depoladıkları adresler tek tek açığa çıkartıldı. 07 Temmuz günü Bekilli İlçe Emniyet Amirliği görevlileri ile birlikte 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen narkotik ekipleri şüphelilerin ikametlerinde ve uyuşturucu madde zulalamak için kullandıkları bina içlerinde  yaptıkları aramalarda 93 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Esrar maddelerin yanında gözetleme dürbünü, kenevir kesimi için kullanılan bağ makası gibi çeşitli metaryaller bulundu. 65 kök kenevir bitkisini de imha edilmek üzere ekili oldukları tarla ve ormanlık araziden toplayan görevliler Uyuşturucu Madde Ticareti yaptıkları belirlenen üç (3)  kişiyi göz altına aldı.

2. Operasyon

İstanbul’dan Denizli’ye yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği yönünde istihbari bilgiler elde eden narkotik ekipleri zehir tacirlerine geçit vermemek için yol güzergâhlarında sıkı güvenlik tedbirleri aldı.

08 Temmuz gecesi Buldan istikametinden ilimiz merkezine doğru gelen şüpheli bir araç güzergâhtaki görevli ekiplerce kontrol amaçlı durduruldu. Narkotik madde arama köpeği Çako’nun aracın bagaj bölümüne tepki vermesi üzerine yapılan aramada bagaj bölmesinden çıkarılan valizin içerisine zulalanmış halde 5190 adet ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili iki (2) kişi gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen A.E. isimli şüpheli ifadesinin alınmasından sonra serbest kalırken, M.T. isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.