Denizli'den 19 Mayıs Mesajları

Denizli'den 19 Mayıs Mesajları

Yarın 101. yıl dönümünü idrak edeceğimiz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile Denizli Protokolünün yayınladığı mesajlar

A+A-

vbm-3062-002.JPG

Denizli Valisi Hasan Karahan

Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 101. yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919; Türk Milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir serüvenin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Samsun’da başlatılan mücadele, kısa zamanda Anadolu’nun dört bir yanında karşılık bulmuş, aziz milletimiz hürriyetine asla kast edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Vatanımız ve mensubu olduğumuz medeniyet için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz sayesinde birlik ve dirlik içerisinde yaşadığımız bu topraklar, gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve kıyamete kadar bizlere “vatan” olmaya devam edecektir.

Gençlerimizin omuzlarında yüklü olan bu sorumluluk, yerli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemek suretiyle onları yaşadığımız dünyanın bilgi ve teknolojisine hâkim, üretken ve idealist bireyler olmayı gerekli kılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

thumbnail-11y-002.jpg

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan

19 Mayıs 1919 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, başka ulusların bağımsız olmalarında örnek olan Kurtuluş Savaşı’mızın, Samsun’da başladığı, karanlık ve ümitsiz günlerden milletimizin uyandığı, ulusal egemenliğimizin başlangıç günüdür. O tarihten bu yana da kazandığımız zaferlerle ulusların yolunu aydınlatan bir ulusun çocukları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı milli mücadelenin bu ilk gününü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiş, ilelebet yaşayacak cumhuriyetimizi de miras bırakmıştır. Birinci vazifemiz, “Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet'in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak, çağdaş Türkiye’yi geliştirmeye sonsuza kadar devam edeceğiz. Gençliğimiz, bu konuda bizim en büyük güvencemizdir.

Denizli Barosu olarak, Büyük Önder Atatürk'ün hayata geçirdiği ilkelerimizi sonsuza dek yaşatmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

chp-16-9-1569858814.jpg

CHP Denizli İl Başkanlığı

Ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün Türk Milletine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 1938 yılından beri bütün ülkemizde sevinçle kutlanan önemli bir gündür . Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan 19 Mayıs’ı Atatürk gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır. O tarihten beri 19 Mayıs karanlıkla mücadele edebilecek cesaret, her güçlüğü aşabilecek enerji ve yepyeni bir ülke kurabilecek genç vizyonu temsil eder.

Milletçe kutladığımız 19 Mayıs tarihi bizim için çok şeyler ifade etmektedir.  Atatürk, büyük bir bilinçle hareket ederek görevlerini büyük Türk ulusunun tam bağımsızlığını kazanacağı güne kadar tam manasıyla yerine getirmiştir.19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun ve Atatürk’ün doğum günüdür.

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadele diğer ezilen devletlere de örnek olmuş ve hepsine emperyalizme karşı mücadele cesareti vermiştir. Buradan cesaret alan ezilen devletlerin bir çoğu kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. 19 Mayıs bizim kadar olmasa da tüm ezilen ulusların özgürlüklerini kazanmalarında esin kaynağı olmuştur.

Bu sebeplerle her yıl 19 Mayıs günü, büyük bir coşkuyla kutlanmakta ve Atatürk ve arkadaşları saygıyla anılmaktadır. 19 Mayıs’ın anlam ve önemi ve bizi bu günlere getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için yaptıkları, her 19 Mayıs’ta Türk gençliğine en iyi şekilde anlatılmalıdır.

Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde Covid-19 nedeniyle toplu olarak bir araya gelip bayramımızı kutlayamazsak da bulunduğunuz yerde ve yüreğimizde büyük bir coşkuyla kutlayacağımızdan şüphemiz yoktur, bu vesile ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.

dsdsdf.PNG

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce

19 Mayıs 1919'un 101. Yılında Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun diyerek, Ulu Önderi yad eden Gökce "Sene-i devriyesinin 101.sini idrak ettiğimiz 19 Mayıs’a ülke olarak tekrar ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ecdadımızdan bizlere kalan bu şerefli miras bizler için birer onur nişanesidir. Neslimizin bugünkü rahatı ve refahı için kendini feda eden o kutlu ecdada selam olsun. Cansiperhane bir feraset ve kararlılık ile ülkesini içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal’e selam olsun. Atamıza, bugün hakaret ve iftira edenlere de lanet olsun ! Namütenahi bir sevgi ile ulusuna ve ülkesine bağlı olan Başbuğ Atatürk’ten Allah razı olsun. Savaşın çetinliği, zaferin büyüklüğüne dalalet eder, ve o savaştan kaçmadan yürümek de vatan sevgisinin yüceliğine. Istıraba gark olmanın kaçınılmaz bir mukadderat olmadığının ispat edildiği ve Milli mücadelenin başladığı bugün, dünya durdukça Türk’ün dünya sahnesinde varolacağının en müspet delili olmuştur. Nedamet duymayacağımız, hep daha ileri bakacağımız nice 19 Mayıslara" dedi

ekran-alintisi.PNG

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz

Başkan Yılmaz, bu yıl ki kutlamaları ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın hastalık nedeni ile bazı sağlık önlemleri ve izolasyon kurallarına bağlı olarak kutladığımızı dile getirerek: "Bu yıl 101.yıldönümünü kutladığmız , kurtuluş savaşımızın kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919; koşullar ne olursa olsun birlik ve dayanışma ruhu ile neler yapılabileceğini bizlere ve tüm dünyaya gösteren şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarıdan biridir.19 Mayıs esarete başkaldırının,hürriyeti ilelebet tesis etmenin doğum günüdür, kutlu olsun! Tarihi boyunca özgürlüğüne büyük önem veren Türk milletine vurulmak istenen esaret zinciri işte bu birlik ve dayanışma ruhu ile parçalanmıştır. Bu ruh hali ile yetişen genç neslimizin ülkemizi aydınlık yarınlara, azim ve kararlılıkla taşımak için üstün bir gayret içinde olacaklarına ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini her zaman koruyup,yücelteceklerine olan inancımız sonsuzdur.Çünkü bizler gençlerimize inanıyor ve onlara güveniyoruz.Gençliğe,gelecek ülküsü ve misyonu yükleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşma ve gelişim hareketimizin yol haritasını ve vizyonunu da bu vasıta ile çizmiştir.Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene!..dedi."

unnamed-1-001.jpg

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un, Türk Milleti’nin binlerce yıldır kaybetmediği diriliş ruhunun bir kez daha vücut bulduğu tarihin önemli dönüm noktalarından olduğunu söyledi. Akgün, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesi, ellerini ovuşturarak bekleyen emperyalizmin ve içerideki hain işbirlikçilerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Türk Milleti’nin düşmanları, binlerce yıllık asil tarihimizde defalarca olduğu gibi bir kez daha bunun imkansız olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kalmışlardır” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce bütün yoksunluklara ve imkansız gibi görünen şartlara rağmen Samsun’a giderek bağımsızlık meşalesini yaktığını belirten İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün, “Belki şartlar çok zordu. Ama Büyük Önder Atatürk’ün çok iyi bildiği bir şey vardı. Türk Milleti’nin karakteri bağımsızlıktı. Boyunduruk altında yaşaması, böyle bir şeyi kabul etmesi mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu inançla yola çıktı ve bu aziz millet onu yanıltmadı. Liderinin yolundan giderek, bağımsızlığını yeniden elde etti. Kahraman Türk Milleti’nin binlerce yıllık asil tarihi, 19 Mayıs 1919’da yakılan ateşle bir kez daha tekerrür etmişti. Bu aziz millet, tarih boyunca her zaman kendisini yok etmek isteyen düşmanlarla savaştı. Her seferinde daha güçlü bir şekilde küllerinden yeniden doğdu. En zor koşullarda bile tekrar ayağa kalkabilmeyi başaran Türk Milleti’nin binlerce yıldır nesilden nesile aktardığı, esareti asla kabul etmeyen anlayışı ve yeniden diriliş ruhu, 1919’da başlatılan mücadeleyi başarıya taşımıştır. Ellerini ovuşturarak bekleyen emperyalizmin ve içerideki hain işbirlikçilerinin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Türk Milleti’nin düşmanları, binlerce yıllık asil tarihimizde defalarca olduğu gibi bir kez daha bunun imkansız olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bu tarih boyunca hep böyle olmuş, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gençlerimiz ve takip edecek nesillerimize bu ruhu aktardığımız sürece, zafer her zaman Büyük Türk Milleti’nin olacaktır” dedi.

ss-005.png

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl korona virüs tedbirleri dolayısıyla

sosyal mesafe kurallarına uygun kutlanacak.  Resmi kutlama programı 19 Mayıs Salı günü saat 09.00’da Valilik önünde yer alan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile yapılacak. Covid-19 önlemleri kapsamında kutlamalarını evde yapacak vatandaşlar, aynı 23 Nisan akşamı olduğu gibi balkon ve pencerelerini Türk Bayraklarıyla süsleyip tüm Türkiye aynı anda İstiklal Marşını okumaya davet edilecek.

Pandemi nedeniyle bu yıl bayram kutlamalarında gençlerle meydanlarda bir arada olamadıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, hazırlanan farklı konsept ve kurgularla 19 Mayıs coşkusunu evlerden yaşayacaklarını söyledi.

19 Mayıs’ta Samsun'da atılan ilk adımla birlikte Türk Milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurduğunu belirten İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, o gün canlanan milli ruhun, bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere emanet edildiğini dile getiren İbanoğlu “Okuyan, düşünen, sorgulayan; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla bu emanete sahip çıkacağını söyledi. 

Gençlerin vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden İbanoğlu; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.  

unnamed-001.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığını belirten DTB Başkanı Tefenlili mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün, sayısız zaferlere sahip şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bandırma vapuru ile 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyet bağımsızlık yolunda ilk adımı atarak işgal altındaki milletimizin en büyük umudu olmuştur.

O gün Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadele bugün sahip olduğumuz demokrasinin, bağımsızlığı temelidir.

İstikbalin gelecek nesillerde olduğunu düşünen Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara olan güvenini göstermiştir. İnanıyorum ki, değerli gençlerimiz çalışarak, üreterek, vatanına ve milletine sahip çıkarak Atalarımızın mirasını ileri taşıyacak, kalkındıracaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

thumbnail-ysf-8294.jpg

AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CATLIK

Türk’ün Başbuğuna ve yüreği çelik zırhlı ordusuna selam olsun. Türk milletinin özgürlük hareketinin başladığı günün 101. Yılında Türk Milletinin ve Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Büyük Atatürk Tarihimizin En Karanlık En Ümitsiz Devrinde İlkeleri, İnkılapları Ve  Vatan   Sevgisiyle  Dolu  Yüreğiyle  Yurdumuzu Bataklığa Saplanıp   Gitmekten Kurtarmış Milletimize Milli  Demokratik  Akılcı  Ve  Laik Bir Düzen Sağlayarak Türk Özgürlük Ve Bağımsızlık Hareketinin Önderliğini Yapmıştır. Türk Ufuklarından Bir Güneş Gibi Doğarak Sadece Bize Değil, Bağımsızlık Mücadelesi Veren Tüm Uluslara Örnek  Olmuştur.

Tarihi Doğru Yorumlamamız Gerekirse Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ Ün İlke Ve İnkılaplarının Yanında Dinimize, Dilimize, Sanata, Matematiğe Vb. Gibi Birçok Olguya Hayat Verdiği Ve Büyük Çalışmalar Yaptığını Görebiliriz.

Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yıllar Önce  Bugünleri  Görmüş  Ve   Türkiye Cumhuriyeti  Devletinin Geleceği  Olan  Gençlerimize  Gençliğe    Hitabeyi Yazmıştır. Türk  Gencine   Olan İnancını Şu Büyük Sözlerle Dile Getirmiştir. Hiçbir Şeye İhtiyacımız Yok “Muhtaç Olduğun  Kudret  Damarlarında Ki Asil Kanda Mevcuttur” Diyerek   Türk Milletine Olan İnancını Dile Getirmiştir.

Milli Mücadelenin 101. Yıl Dönümünde Türk Milletinin Birlik Ve Beraberlik Ruhunu, Kadınıyla, Çocuğuyla Verdiği Mücadelenin Fitilini Ateşleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bir Konuşmasında Ben, 1919 Yılı Mayısı İçinde Samsun’a   Çıktığım Günlerimde, Maddî Hiçbir Kuvvet Yoktu. Yalnız Büyük Türk Milletinin Soyluluğundan Doğan Ve Benim Vicdanımı Dolduran Yüksek Ve Manevî Bir Kuvvet Vardı. İşte Ben Bu Ulusal Kuvvete, Bu Türk Milletine Güvenerek İşe Başladım. Ben Türk Ufuklarından Bir Gün Kesinlikle Bir Güneş Doğacağına, Bunun Sıcaklık Ve Kuvvetinin Bizi Isıtacağına, Bundan Bize Bir Güç Çıkacağına O Kadar Emindim Ki, Bunu Âdeta Gözlerimle Görüyordum Demiştir.

 Ayrıca  Gazi Mustafa Kemal Atatürk  1920 Yılında Mecliste Bir Konuşmada Şu Sözleri Sarf Ediyor. “Tek Başıma Kalsamda Mücadeleye Ahdettim”  Şunu Biliniz Ki, Bütün Arkadaşlarım Beni Yalnız Bırakıp Gitseler, Ben Bu Meclis-İ  Ali De Tek Başıma Kalsamda, Mücadeleye Ahdettim. Düşman Adım Adım  Her Tarafı İşgal Ederek Ankaraya Kadar Gelecek Olursa Ben Bir Elime Silahımı, Bir Elimede Türk Bayrağını Alıp Elma Dağına Çıkacağım. Burada Tek Başıma Son Kurşunuma Kadar Düşmanla Çarpışacağım Sonrada Bu Mukaddes Bayrağı Göğsüme Sarıp Şehit Olacağım.

 Bu Bayrak Kanımı Sindire Sindire  Kanımı Emerken Ben De Milletin Uğruna Hayata Veda Edeceğim, Huzurunuzda Buna And İçiyorum.

İşte Milli Mücadele Bu Ruhla, Türk Milletine Duyulan Bu Sevdayla Atılmıştır. Bu Güzel Vatan Düşmandan Temizlenmiş Ve Milletine Gerçek Sahiplerine Teslim Edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Fikri Hür Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller Sayesinde Bugünlere Ulaşmış,  Milletimizin Üstün Fazilet  Ve Fedakarlıklarıyla Temellenmiş Ve Güçlenmiştir.

En Büyük Görevimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin  Bölünmez  Bütünlüğünü Koruyarak Bize Bırakılan Bu Büyük Mirası Daha Da Geliştirerek Aklın Ve Bilimin Işığında, Teknolojide, Matematikte, Sporda, Kültürde Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Etmektir.

Türk Milleti  Her Şeyi Yapabilecek Kudrete Ve Yeteneğe Sahiptir. Binlerce Yıllık Türk Tarihi Boyunca Savaşan, Çanakkale’de, Galiçya’da, Sarıkamışta, Kurtuluş Savaşında, Güneydoğu Anadolu’da, Afrinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ve Silah Arkadaşlarının Bıraktığı Mirası Korumak Adına Şehit Olmuş Askerlerimizi Minnetle Anıyor Ruhları Şad Mekanları Cennet Olsun Diyerek Sözlerimi Sonlandırıyorum. Saygılarımla..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.