Denizli'den Amiraller Bildirisine Ortak Tepki

Denizli'den Amiraller Bildirisine Ortak Tepki

Denizli'de milletvekilleri ve belediye başkanları, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vesayetçilerin yine rol kapmanın derdine düştüğünü belirtti.

Milletvekili Tin, "Milli iradeyi yok sayarak, demokrasiyi ayaklar altına alarak, adım atacağını zannedenler yine hainlik peşindeler. Hızla büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önüne set çekmek isteyenlere hodri meydan. Artık eski Türkiye yok. Haddinizi bilin." ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de vesayet döneminin bittiğini belirterek, "Kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz'da olduğu gibi milli iradeyi tehdit eden 103 emekli amiral her zaman biz buradayız." ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da darbe heveslisi, cunta sevicilere seslenerek, "Aziz milletimiz asla demokrasiden 'emekli' olmadı, olmayacaktır. Dün olduğu gibi, bugün de milletimizin iradesinin emrinde, liderimizin yanındayız." dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, "Buradayız. Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Burada olmaya devam edeceğiz. Hodri meydan. Haddinizi bilin." paylaşımında bulundu.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de emekli amirallerin açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çürümüş düşüncelerinizin ürünü darbeler ve bildiriler ile hükümete ayar verme devri bitti. Size tek tavsiyem haddinizi bilin. Yine de biz bildiğimizi okuruz derseniz hodri meydan. Unutmayın, en iyi bildiriyi milletimiz yazar." ifadelerini kullandı.

Bir internet sitesinde, bazı emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan ve hazırlayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan açıklamada, Montrö Sözleşmesi'nin tartışma konusu yapılmasına neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği belirtilmişti.

DGTP Başkanı Erdal Otçu; Köpürtülmüş bahane ve hezeyanlarla; alaca karanlık kuşağında, gecenin ıssızlığı ve karanlığından faydalanarak; üniformasını ve rütbesini siyasi emelleri uğruna kamuflaj malzemesi olarak kullanıp darbe imasında bulunan çığırtkanları ; denizaltılarına binip yuvalarına dönmeye çağırıyoruz. Mazide taşıdıkları payelerin,milletin ve devletin kendilerine emanet ettiği şerefli görevleri özümseyememiş ve kıymetini bilememiş olanların; devletimize, milletimize, hukuk ve demokrasimize darbe teşebbüsü sayılabilecek üslupta hazırlanmış metinlerle yaptıkları taarruz; ancak iç ve dış düşmanlarımızı sevindirmiştir. Geçmişteki muhtıraları hatırlatır tarzda bildiri neşredenler; yıllardır dahili ve harici düşmanlarla yapılmakta olan mücadelelerde devletin ve milletin yanında olduklarına dair hiç bir bildiri yayınlamamışken; şimdiki tavırlarıyla darbe sevicilere selam çakmışlar ve ülkede kaotik bir ortama zemin hazırlamışlardır. Söz konusu bildiriyi hazırlayan ve altına imza atanları; millete ve seçilmiş meclise ayar vermek yerine ; rütbelerinden ve üniformalarından sıyrılıp, siyaset sahnesine inmeye davet ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ve memleket idaresinde resmi olarak hiç bir vazife ve mes'uliyeti olmayan bu kişileri; hırs ve kişisel emellerini gerçekleştirmek üzere, meşru zeminlerde tatbikat yapmaya çağırıyoruz.

DENİZLİ (AA) - 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.