Denizli'den Kocaeli'ne Uzanan Operasyon

Denizli'den Kocaeli'ne Uzanan Operasyon

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Pamukkale’de gerçekleşen faili meçhul ateşli silahla adam öldürmeye teşebbüs olayını aydınlatma ile alakalı yürütülen faaliyetler çerçevesinde;

A+A-

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 07.08.2020 gerçekleşen ateşli silahla öldürmeye teşebbüs olayı ile ilgili olarak Pamukkale ilçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarmanın Dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timlerince (JASAT) yapılan çalışmalarda, (78) kamera (326) saat izlenilmiş ve yapılan araştırmalar neticesinde olay şüphelilerinin E.K., R.S. ve D.K. isimli şahıslar oldukları, şahıslardan E.K. ve R.S. isimli şahısların sahte sürücü belgesi kullandıkları, şahısların Kocaeli’nde bulunduğu bilgisi elde edilmesi üzerine adli ve mülki makamlardan alınan görevlendirme kararına istinaden Kocaeli iline gidilmiş, Kocaeli cinayet büro ve Kocaeli JASAT timleri ile müşterek operasyon yapılarak şüpheli şahıslar E.K., R.S. ve D.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, Denizli’ye getirilerek adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Şahısların ev ve araçlarında yapılan aramada

olayda kullanılan araca ait plakalar

100 adet fişek

1 adet kısa dipçikli av tüfeği

1 adet balta

2 adet bıçak

Ele geçirilmiştir. Kadın cinayetlerinin engellenmesi için JASAT timlerince (1) aydır aralıksız çalışma yapılarak faili meçhul olay aydınlatılmış şüpheliler yakalanmıştır.

Gözaltına alınan E.K'nin yaklaşık 3 yıl önce nişanlandığı Şeyda K'yı, nişanı bozduğu iddiasıyla sürekli takip ettiği, değiştirdiği adresi bulup rahatsızlık verdiği öne sürüldü.

Şeyda K'yı darp edip burnunu kıran, şiddet uygulayan, ayakkabılarını kesen zanlı E.K'nin, Şeyda K'yı taşındığı yeni adresinde bulup Kocaeli'ye kaçırarak 9 gün alıkoyduğu öğrenildi.

-"Can güvenliğimden endişe ediyorum"

Şeyda K, gazetecilere yaptığı açıklamada, internetten tanıştığı E.K'nin nişanı attığından beri sürekli tehdit ettiğini belirterek, defalarca mahkemelere gittiğini ama sonuç alamadığını ifade etti.

Haneye tecavüz ve kasten yaralamadan ceza aldığını ve yatmadığını dile getiren Şeyda K, "Beni kaçırıp 9 gün alıkoydu, işkence gördüm. Daha sonra ceza aldı, tutuklu yargılandı. İzne çıktığı zaman yine aynı şeyleri yapmaya çalıştı. Bunun ceza evinde olduğunu biliyordum. dışarı çıktığından ya da izinli olduğundan haberim yoktu. Sosyal medyada konumumu paylaştıktan yarım saat sonra aracımıza silahla ateş edildi. Kendisinin orada olduğundan eminim ama sıkan kişi o muydu, başka biri miydi onu tam bilmiyorum. Çünkü yüzünde şapka ve maske vardı. 'Ya benimle olacaksın ya başkasıyla olamayacaksın' diye hareketler yapıyor. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Etrafımdaki insanları da tehdit ediyor. Ne yapacağı belli değil. Cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Zanlının, erkek arkadaşı ile işbirliği yaparak kendisini kaçırdığını ifade eden Şeyma K, "65 bin lira para veriyor. Peşimizde sürekli zaten takip halinde. Uyandığımda gözümü açtığımda arabadaydım. Beni olduğum gibi çarşafa sarıp aşağı indiriyor. Arabada bağırdığımı hatırlıyorum. Sonrası yok, vurdu da mı bayıldım, bir şey mi koklattı bilmiyorum. Daha sonra gözümü açtığımda bagajdaydım. buradan Kocaeli'ye götürene kadar Afyon'a kadar bagajda tutuldum. Bagajdan çıkarttığı zaman da işbirliği yaptığı, para verdiği çocuğun kiralık araçla önde olduğunu gördüm. Eskortluk yaparak Kocaeil'ye kadar bu şekilde girmemizi sağladı. Kocaeli'nde gün boyunca işkence gördüm. Daha sonra oradan kurtuldum ve şikayetçi oldum. Tutuklandı. Şimdi de izne çıktığında silahlı saldırı düzenledi." diye konuştu.

Taşındığı evinin karşısını kiralayan zanlının kendisini sürekli takip ettiğini ve ajanda tuttuğunu anlatan Şeyda K, ayakkabısını keserek "Seni de bu şekilde keseceğim, ölümün de benim elimden bu şekilde olacak" dediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.