Denizlili Çiftçiye 21 Milyonluk Destek

Denizlili Çiftçiye 21 Milyonluk Destek

Denizlili üreticiye 21 milyon liralık dev destek

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Güney ilçesine yaptığı ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Destekleme Bütçesi’nde Denizli’deki 15 bin 951 üreticiye 21 milyon 495 bin 340 TL destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

 

KUTU İÇİNDE VERELİM

 

Son on yılda yapılan destekler kat kat arttı. Tarımsal yatırımlar birbiriyle yarışıyor. Baraj sulama gibi yatırımların yanında çiftçilere ve besicilere yapılan destek ve hibeler üreticinin yüzünü güldürdü. Hatta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner” Bu destek ve yardımları baba oğluna yapmaz’ diyerek memnuniyetini ifade etti.Ziraat odası Başkanı Hasan Gemici “Bu yardımlar çiftçimizi rahatlatır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Denizlili üreticilere ve çiftçilere müjde verdi. Yüksel, Güney ilçesine yaptığı ziyarette Mayıs ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme Bütçesi’nde yer alan toplam 1 Milyar 325 milyon liralık ödenek serbest bırakıldığını açıkladı.

 

Ödenekten 21 milyon 495 bin 340 TL’sinin Denizli’deki 15 bin 951 üreticiye verileceğini açıklayan Yüksel, desteklemeyle ilgili yaptığı açıklamada “Mayıs ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinde yer alan toplam 1 Milyar 325 milyon liralık ödenek serbest bırakıldı.

 

Söz konusu ödenekle Türkiye geneli, kütlü pamuk desteği için 800 Milyon TL, yağlık ayçiçeği desteği için 200 milyon TL, soya fasulyesi desteği için 31 Milyon TL, kanola desteği için 23 Milyon TL, dane mısır desteği için 100 Milyon TL, aspir desteği için 9 milyon TL, buzağı desteği için 90 Milyon TL, süt regülâsyonu desteği için 10 Milyon TL, sürü yönetici desteği için 5 Milyon TL ve kırsal kalkınma destekleri için 16 milyon TL ödeme yapılacak” ifadelerine yer verdi.

 

DENİZLİLİ ÜRETİCİLERE DE MÜJDE VERDİ

 

Yüksel, “Denizli ilimizdeki üreticilerimize ve çiftçilerimize, pamuk fark ödemesi, sertifikalı fidan güzlük, sertifikalı tohum güzlük destekleme ödemeleri olarak 2 bin 211 çiftçiye 17 Milyon 609 Bin 751 ve buzağı desteklemesi, 13 bin 740 yetiştiriciye 48 bin 493 buzağı için 3 Milyon 885 Bin 589 1. Dönem ödemesi yapılacaktır.

 

Toplamda 15 Bin 951 üreticiye 21 Milyon 495 Bin 340 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Böylece toplamda 1 Milyar 325 Milyon TL’lik tarımsal destek ödemesi yapılmış olacak” diye konuştu.

 

“ÜRETİM DESTEKLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

 

Üreticilere desteklemeler ile ilgili bilgi veren Yüksel’in bu müjdesi sevinçle karşılandı. Güney’de çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Meral Erdoğan, “25 yıldır tütün dikiyoruz. Çiftçilere üretim destekleri artarak devam ediyor. Daha da artmasını bekliyoruz. Devletimiz bizleri unutmuyor. Zararlarımız bir şekilde karşılanıyor. Allah eksikliklerini göstermesin” dedi.

 

Raziye Kart, “Devletimiz bizleri destekliyor. Her geçen yıl rakamlar artıyor. Destek miktarlarının daha da artırılmasını bekliyoruz. Bağlar soğuktan zarar gördü. Kekikler kurudu. İşimiz kolay değil ancak, devletimize güveniyoruz. Bu konuda da yardımcı olacaklarına eminiz.’dedi.

 

Nasif Moroğlu, “Sadece çiftçilerimize destek olsunlar başka bir şey istemiyoruz. Su elektirik konusunda biraz sıkıntılıyız. Bununla ilgili bize destek sözü verildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu memleketimiz için çalışıyor. Onlardan çiftçiye biraz daha destek istiyoruz. Bakanımız Nihat Zeybekci, milletvekillerimiz de ellerinden geleni yapıyor. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

ÖNER; DENİZLİ ŞANSLI

 

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, “Son 10 yılda yapılan desteklemelerle sektörde üretim yüzde yüz arttı. Her yıl 6 -7 milyon lira desteklenme veriliyor. Bizzat biz 6 milyon 400 bin lira para dağıttık. Bu ne biliyor musunuz bu bir hibe. Kredi falan değil. Bunu bakanlığımız gönderiyor. Baba oğluna vermez bu parayı. Biz devletimiz, hükümetimiz sayesinde bu hizmetleri yapıyoruz. Bizim Denizlimiz o yönden çok şanslı” dedi.

 

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Biz bu açıklamayı bekliyorduk. 21 milyon liralık rakam üreticilerimizi ve çiftçilerimizi rahatlatır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.