Denizlili Hayırsever'in Mirasına Soruşturma

Denizlili Hayırsever'in Mirasına Soruşturma

Denizlili işadamı Enver Paralı'nın mal varlığı mahkemelik oldu. Kızılcabölük'te doğan, Paralı'nın mirası için mahkeme geniş çaplı dolandırıcılık soruşturması başlattı.

A+A-

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberinde göre; 78 yaşındaki iş adamı Enver Paralı, 1 Ağustos 2013 tarihinde beyin kanaması geçirdi. 1 ay 11 gün hastanede kalmasının ardından  taburcu edildi. Ardından  tekrar hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre hastanede olduğu zamanda oğul Ahmet Galip Paralı, babasından 28 Ağustos 2013 tarihli bir vekâletname aldı. Bu vekâletname ile de Paralı’nın milyarlarca lira değerindeki mal varlığını kendi şirketleri ve 3. şahıslar üzerine aktardı. İnceleme neticesinde vekâletnamedeki imzanın Enver Paralı’ya ait olmadığına dair rapor verildi. Bu raporla birlikte vekâletnamenin sahte olduğu ortaya çıktı.

Yetkililerin yapmış oldukları incelemelerde devredilen menkul ve gayrimenkuller arasında Nuh Çimento’nun yüzde 16 büyüklüğündeki hissesinin, İstanbul’un ve Türkiye’nin değişik yerlerinde 200’e yakın gayrimenkul (dükkan, daire, han), Denizli’de 4 fabrika ve banka hesaplarında milyonlarca lira tutarındaki nakitin de yer aldığı ifade edildi.

Soruşturma Derinleştirildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Enver Paralı’nın şirketlerinin usulsüz bir şekilde devredilmesi ve banka işlemlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi de halen evde bakımı devam eden Enver Paralı’ya vasi olarak bir avukat atadı. Atanan vasi, satış ve devirlerin iptali için de İstanbul ve Denizli’de dava açtı.

Yurtdışı Yasağı

Dayı Ahmet Galip Paralı, ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık’ konulu soruşturmada 24 Ağustos 2017 tarihinde ifade verdi. Paralı, ifadesinin ardından ‘yurtdışı çıkış yasağı’ konularak serbest bırakıldı.

Kaynak hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.