Denizlili İş İnsanı Zika Virüsüne Kurban Gitti

Denizlili İş İnsanı Zika Virüsüne Kurban Gitti

Denizli'den Afrika ülkelerine gıda maddesi götürüp pazarlayan iş insanı Himmet Kara’dan herkesi üzen bir haber alındı.

A+A-

46 yaşındaki Himmet Kara’nın, sivrisineğin bulaştırdığı "zika" virüsünden dolayı hayatını kaybettiği ve bir oğlunun da hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.

Denizli'de sağlık sektöründe çalışan ve bir ara emlakçılık da yaptığı bildirilen Himmet Kara. Yanına eşi Meryem, oğulları Ali ve Murat Kara'yı da alarak Denizli'den götürdüğü gıda ürünleri Afrika ülkelerinde pazarlamaya başladı. Fildişi Sahilleri'nin en büyük kenti Abidjan'da şirket de kurduğu belirtilen Kara, korumasız bir anında ısıran sivrisineğin kurbanı oldu.

Zika Virüsü Sonu Oldu

Sivrisinek ısırmasıyla bulaşan zika virüsü vücuduna yayılan Himmet Kara, yapılan tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu arada yanında bulunan oğlu Ali Kara da sivrisinekten bulaştığı kaydedilen zika mikrobundan dolayı hastanede tedavi görüyor. Himmet Kara'nın eşi Meryem ve diğer oğlu Murat'ın ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kara'nın cenazesinin Salı günü Türkiye'ye getirileceği ve Çarşamba günü Bekilli'nin Köselli Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.