Denizlili Öğrencilerden Çok Özel Kıyafet

Denizlili Öğrencilerden Çok Özel Kıyafet

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen kıyafet tasarladı.

A+A-

Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümünde elbiseden tuluma dönüşen kıyafet tasarımı yapılması kararlaştırıldı.

Moda Tasarım Teknolojileri alanında çalışma yapan ve elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, günlük hayatta büyük kolaylık sağlayacak kıyafet geliştiren okulun moda tasarım teknolojileri bölümü öğretmen ve öğrencileri, "Elbiseden Tuluma" ismini verdikleri tasarımlarına Türk Patent ve Marka Kurumundan tescil aldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, tescil belgesi almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiğini belirtti.

Öğrenciler Cennet Aydın, Rabia Şahin ve Melike Kübra Murçal ile Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Gül Yazıcı'nın gerçekleştirdiği çalışma sonucu mesleki eğitimde ilk tasarım tescil belgesini aldıklarını dile getiren Ekici, "Meslek Liselerimizin üretimlerine değer katacak markalaşmada uzun bir yolumuz var. Yeni tasarımların ve markaların da geleceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (AA) - 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.