Denizlili Öğretmenler Kuraklığa Savaş Açtı

Denizlili Öğretmenler Kuraklığa Savaş Açtı

Merkezefendi İlçesi’nde Bahçelievler Mahallesi’ndeki Turgay Mersin Ortaokulu öğretmenleri çevreci bir projeye imza attılar.

A+A-

Son senelerin en önemli gündemlerinden biri olan iklim değişikliği ve kuraklık Turgay Mersin Ortaokulu öğretmenleri Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Sema Çin ve Matematik Öğretmeni Serap Sarısoy, tarafından “Yağmur Hasadı Projesi” hazırlandı.

Yağmur Hasadı Projesi’ni hazırlayan öğretmenler Sema Çin ve Serap Sarısoy, şunları söylediler:

“Küresel ısınma ve iklim değişikliği ve kuraklık günümüzün acilen çözülmesi gereken belki de en önemli sorunlarıdır. Biz de bu konuda neler yapabileceğimizi konuştuk ve okulumuzda yağmur  suyu hasadı yapmaya karar verdik. Projemizi duyunca Denizli Varil adlı işletme hasat yapacağımız varili ücretsiz olarak sağladık. Bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Varilimizi boyadık ve uygulama bahçemizin yanına belli bir miktarda gömdük . İlkbaharda yetiştireceğimiz örnek atalık tohumlardan elde ettiğimiz bitkileri, biriktirmiş olduğumuz bu su ile sulayacağız. Şimdiden öğrencilerimizde yaratacağımız farkındalık için heyecan duyuyoruz. Okula döndüklerinde onları karşılayacağımız canlı bir görsel elde ettik aynı zamanda. Ekolojik farkındalık amaçlı projelerimiz devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum