Denizlili Sanatçı 60'a Yakın Eserini Sergiliyor

Denizlili Sanatçı 60'a Yakın Eserini Sergiliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın eserlerinin yer aldığı bir sergi açtı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergi 19 Aralık Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Azak'ın Denizli'nin yetiştirdiği bir değer olduğunu belirtti.

60 Civarında Eser

Sergide Azak'ın geçmişten bugüne yaptığı resimlerin Denizlili sanatseverlerle buluşacağını ifade eden Zolan, "60'a yakın eserin bulunduğu resim sergisinde efe ve at temalı eserlerin yanı sıra başarılı yazar ve ressamın hayal dünyasından izler de sergide görülebilecek." dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol ile diğer protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesiminin ardından sergiyi gezdi.

1500 kitaplık kütüphanesini bağışladı

Gürbüz Azak’ın 1500’e yakın kitabın bulunduğu kütüphanesini Büyükşehir Belediyesine hediye ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, “İnşallah Gürbüz Azak adına Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizde bir bölüm yapacağız. Onuruna, ismine yakışır, eser ve hediyelerini de tüm Denizli ile buluşmasını sağlayacağız” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, beraberindeki öğrencilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

Gürbüz Azak kimdir?

Gazeteci yazar Gürbüz Azak, 5 Temmuz 1938’de Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Yazar 1961’de gazeteciliğe başladı. Birçok gazetede görev yapan Azak, yazı ve şiirlerinin yanı sıra yaptığı çizimler ile de pek çok dergide yer aldı. “Deli Balta” adlı eseri filme alınıp TV'de yayımlanan Gürbüz Azak, İnanç Dergisi tarafından Yılın Ressamı, 1994’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise Yılın Gazetecisi seçildi. Yazar Azak’ın 4 basın ödülü de bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.