Denizlili Sanatçı, Hayrı Dev'i Unutmadı

Denizlili Sanatçı, Hayrı Dev'i Unutmadı

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si yapılan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali etkinliği bugün başladı. Toplamda 3 gün sürecek festivalin en özel konuğu ise Kızılcabölüklü sanatçı Hakkı Uslu idi.

A+A-

Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali başladı. 3 gün devam edecek festivalde açılan ''Zeybekler” Resim Sergisi büyük ilgi odağı oldu. Denizli'nin Tavas ilçesi Kızılcabölüklü olan sanatçısı Hakkı Uslu tarafından açılmış olan sergide geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük değer Hayri Dev de unutulmadı. Ağırlıklı olarak Zeybek temalı olan sergi ilk günden büyük ilgi odağı oldu. 3 gün sergilenecek sanat eserlerinde Hakkı Uslu kendi gözünden Zeybekleri vatandaşlara sunacak.

Kültür Benim İçin Önemli

Sanatçı Hakkı Uslu daha evvel de doğup büyümüş olduğu Kızılcabölük'te sulu boya resim sergisi açmış ve bu sergi de çok beğenilmişti. Uslu, burada Akishaber’e yaptığı açıklamasında resmini yapmış olduğu kişilerin mutlaka hayatında bir yerinin olduğunu,  daha çok hayata ve insana dokunan, kültürlere ait olan çalışmaları yapmaya çalıştığını, amacının yalnızca resim çizmek olmadığını kültürü de yaşatmak ve nesillere tanıtmak olduğunu, günlük hayattan insan portrelerinin kendisi için çok mühim olduğunu ve yaşlılığın insan hayatında çok önemli dönüm noktalarından bir tanesi olduğunu ifade etmişti.

Ünlü sanatçı Hakkı Uslu’nun Hayri Dev’i de sergisine almış olması, kültürüne verdiği değeri bir kere daha ortaya koymuş oldu. Bu güzel sergiyi görmek için 2 gününüz daha var.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.