Denizlili sanayicilerden TCDD'den üç istek

Denizlili sanayicilerden TCDD'den üç istek

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile birlikte TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavak'ı ziyaret etti. Ziyarette, Denizlili sanayicilerin talepleri iletildi. 

A+A-

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda Denizli'nin lojistik sorunuyla ilgili 3 temel sorunun görüşüldüğünü aktardı.Keçeci, "Bozburun Yük İstasyonu Projesi için somut adım atıldı. Denizli sanayisinin yoğun olduğu Bozburun bölgesinde, ıslah organize sanayi bölgesi kurularak bu yoğunluğun kontrol altına alınmasına yönelik dört yıl önce başlatılan çalışmada sonuç aşamasına gelindi. Denizli merkezinde, otogarın karşısında bulunan mevcut yük alanının trafikte ciddi bir kilitlenmeye yol açması ve ıslah organize sanayi bölgesi yapılması planlanan alanda giderek artan ihtiyaç sonucu Bozburun sanayi bölgesinin kalbine bir yükleme alanı yapılması için TCDD ile ön görüşme olumlu geçti. Yükleme alanı için 45 dekarlık yer Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından TCDD Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Önümüzdeki günlerde İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından çalışmalara başlanması bekleniyor" dedi.

 Keçeci, Denizli - İzmir - Karşıyaka - Çiğli- Biçerova tren yolu hattı uzun zamandır mevcut olmasına rağmen, Biçerova İstasyonu ile Aliağa Limanı arasındaki bağlantı bir türlü sağlanamadığını hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 "Biçerova istasyonu ile Aliağa limanları arası bağlantı bulunmaması, Denizlili ihracatçıların aleyhine lojistik maliyetlerine neden olmaktaydı. Benzer şekilde, Biçerova İstasyonu - Nemport Limanı arasındaki mesafe 500 metre olmasına rağmen SİT alanları nedeniyle tren yolu bağlantısı kurulamaması bölgenin mevcut lojistik potansiyelini kullanamamasına sebep olmaktaydı. Ancak yeni yapılan anlaşmalarla özel bir işletme olan Newport Limanı'na demiryolu bağlantısının, gemi altı yükleme yapılabilecek seviyede gerçekleştirileceği haberi yetkililer tarafından verildi. Bu gelişmeler, Denizlili ihracatçının lojistik sorununu bir nebze rahatlatacak. Ayrıca, Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nin tren istasyonuna uzaklığı 200 metre. 200 metrelik yan hat yükleme alanı yapılmasına karar verildi."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.