Denizlili Sporcudan Büyük Başarı

Denizlili Sporcudan Büyük Başarı

Denizlili 16 yaşındaki sporcu Zehra Canbaz, Samsun’da düzenlenen Dünya JUNİOR Tenis Turnuvası’nda yarı final oynayıp çiftler kategorisinde şampiyon oldu.

A+A-

Aynahaber'den alınan bilgilere göre Tenise 2009 yılında Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) başlayan Zehra Cambaz (16) 2014 yılında Amerika’da dünyanın en iyi akademisi olan IMG Tenis Akademisi’nde 5 haftalık bir eğitim programına katılıp burada yapılan turnuvada şampiyon oldu.

Kozawos Akademi'de Oynadı

2016 ve 2017 yıllarında İstanbul’da Enka Kulübü’ne bağlı Kozawos Akademi’de tenis oynadı. 2019 Şubat’ta ise eski A milli ve profesyonel oyuncu olup uzun yıllar 16 yaş milli takımlar antrenörlüğü de yapan Çağdaş Ulukan ile çalışmaya başladı ve hızla Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Dünya Tenis Federasyonu (ITF) klasman sıralamalarında yukarılara tırmanmaya başladı. 15-20 Temmuz 2019 tarihler arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da yapılan uluslararası ITF JUNİOR Tenis Turnuvası galibiyeti ile dünya sıralamasına giren başarılı tenisçi, 26-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında İran’ın başkenti Tahran’da yapılacak olan uluslararası tenis 18 yaş dünya gençler serisi turnuvasına katılıp, dünya sıralamasını daha da artırmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.