Denizli'nin Bozkurt İlçesi 6'yla Sallandı

Denizli'nin Bozkurt İlçesi 6'yla Sallandı

Denizli'de meydana gelen depremde Bozkurt İlçesi 6'yla Sallandı

A+A-

Kandilli rasathanesi verilerine göre deprem saat 14.25'te gerçekleşti. Rasathanenin Merkez üssü Baklan ve 6,5 şiddetinde olduğunu belirttiği deprem son güncelleme ile 5,7'ye çekildi merkez ise Bozkurt olarak güncellendi. Deprem tüm Denizli'de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Önce 4,2 Sonra Bozkurt 5,5 Afad 6

Büyük Bozkurt depreminden 6 dakika öncesinde yine Bozkurt'ta 4,2 şiddetinde bir deprem olmuştu. Ardından yapılan açıklamalarda AFAD Bozkurt depremini 6 olarak duyurdu.

Arka arkaya depremler halk arasında paniğe sebep oldu.

Deprem sonrasında herhangi bir can ya da mal kaybı olup olmadığını ise şu an için bilinmiyor.

Depremin pek çok çevre ilde hissedildiği özellikle Antalya ve Isparta merkezde şiddetli bir şekilde hissedildiğini ifade edildi.

DENİZLİ (AA) - AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını, binalardan önemli bir yıkılma haberinin de kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Etiz, Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin, bu ilçe ile Çardak arasında çok fazla hissedildiğini, depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını aktardı. 

Ali Etiz, "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor." dedi.

Başkan Birsen Çelik'ten Açıklama

Bozkurt Belediye Başkan Birsen Çelik tarafından ilk bilgilere göre depremde can kaybı yok. Ama vatandaşlarda büyük bir korku var. Bazı evlerin çatılarında hasar meydana geldiğini belirten Başkan Çelik, 3 ahşap evin çöktüğünü ifade etti.

Birsen Çelik ayrıca ilçede elektriklerin de gittiğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.