Denizli'nin Camisi Hakkında O İddia Şoke Etti

Denizli'nin Camisi Hakkında O İddia Şoke Etti

Denizli Kayalık caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami'de ilginç bir olay yaşandı..

A+A-

Denizli'nin en büyük camilerinden biri olan Ulu Camiye namaza giden bir vatandaş pencereleri incelerken bir şey dikkatini çekti.

Pencerelerdeki şekilleri boynuzlu şeytan figürüne benzetti. Ardından pencerenin fotoğrafını çekip "Denizli'deki Ulu Caminin camlarındaki şekiller bunlar boynuzlu şeytanları benziyor geçen sene sorumlularını söylediğim halde hiçbir önlem alınmamış bu sene gene aynıydı bunları ben mi yanlış görüyorum? Acaba diye düşünmeye başladım burada da dikkat çekmek istedim Saygılarımla" Notuyla sosyal medyada paylaştı. 

Bir çok insan benzetti ama bakın gerçek ne?

Paylaşımın hemen ardından çok sayıda yorum geldi. Bazı vatandaşlar durumun cimere yazılması gerektiğini, bazı vatandaş ise pencereyi illimünaticilerin yaptığını savundu.  Fakat bir vatandaş  "Beyninizin çeşitli desenleri yüz gibi algılamasına "Pareidolia" denir. Pencere normal beyniniz size küçük bir oyun oynuyor." yorumunda bulundu. 

İŞTE O FOTOĞRAF

67924880_10157450240473895_766118278937444352_n.jpg
 

Parediolia  Nedir?

Bazen bir nesnenin üzerinde insan yüzüne benzeyen bir şekil gözünüzde canlanabilir. Ya da bir bitkinin yaprağı veya hayvanın tüylerindeki desen size zihninizde insan silüetini canlandırabilir. Bu durum zaman zaman hayal gücü ile adlandırılsa da psikolojik bir rahatsızlığın belirtisi de olabilir.

PAREİDOLİA RAHATSIZLIĞI ZARARLI MIDIR

Parediloia her şeyden önce bir hastalık değil, sadece rahatsız edici bir psikolojik bir fenomendir. İnsana herhangi bir zararının resmen bulunduğu kanıtlanmadığı gibi psikolojiyi etkilediği durumlarda profesyonel destek alınması önerilmektedir.

Kaynak: Saraykoy.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.